Mehmet Tezkan

Mehmet Tezkan

Aslında Ne Oldu?
Mehmet Tezkan hakkında

Mehmet Tezkan Kimdir?

Mehmet Tezkan, 1960 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde tamamlayarak mezun oldu. Tezkan, evli ve iki çocuk babasıdır.

Mesleğe ilk adım

Tezkan, mesleğe 1979 senesinde Cumhuriyet Gazetesi'nin spor servisinde ilk adımını attı. Spor editörü görevine 1981 yılında getirilen Tezkan, 1993 senesine kadar Cumhuriyet'te yazı işleri, gece müdürlüğü, politika servisi müdürlüğü gibi pek çok serviste çalıştı.

Daha sonra Yankı dergisinde yazı işleri müdürlüğü yapan Tezkan, Show TV'de haber müdürlüğü, Sabah ve Vatan gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı.

Meslek hayatı

Star TV'de Genel Yayın Koordinatörlüğü görevini 1996-1999 seneleri arasında üstelendi. Sabah Gazetesi Genel Yayın Müdür Yardımcılığı'na 1999 senesinde getirildi. Bu görevini sürdürürken, 8 Nisan 2001'de aynı zamanda Atv Genel Yayın Yönetmeni görevini üstlendi. Ağustos 2004'te kanalın genel müdürlüğünü de yapmaya başlayan Tezkan, 27 Şubat 2006'da ATV'den istifa etti. 2006'nın Mayıs ayında Vatan Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapmaya başladı.

Yazılarıyla sadece halktv.com.tr'de

30 Ekim 2009'da ise Vatan Gazetesi'nden de istifa etti ve Milliyet Gazetesi'nde köşe yazmaya başladı. Uzun yıllar Milliyet'te köşe yazarlığını sürdüren Tezkan, 23 Mayıs 2018'de köşe yazarlığını bırakmıştır. Bir süre köşe yazarlığına ara verdikten sonra 8 Nisan 2019'da T24 ile yeniden yazmaya başlamıştır. 2021'in eylül ayından itibaren ise yalnızca halktv.com.tr'ye transfer olmuş ve yazılarıyla burada okurlarıyla buluşmaya başlamıştır. Aynı zamanda, HalkTV'de İbrahim Kahveci ve Seda Selek ile 'Neden Sonuç' programında izleyicilerle buluşmakta ve gündemi yorumlamaktadır.