Ozan Gündoğdu

Ozan Gündoğdu

Ozan Gündoğdu hakkında

Ozan Gündoğdu Kimdir?

Ozan Gündoğdu, 22 Şubat 1989’da İzmir’de doğdu. 2007 yılında İzmir Atatürk Lisesi’nden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde 8 yıl sürecek lisans eğitimine başladı. Bu süre içinde dönemin muhalif öğrenci hareketinin içinde bulundu. 2011 yılında Hopa Davası olarak bilinen Metin Lokumcu’nun öldürülmesinin ardından muhalif öğrencilere dönük yapılan operasyonda tutuklandı, 7 ay cezaevinde kaldı.

Çalışma hayatı

Aynı dönemde çeşitli dergilerde yazılar yazmaya başladı. Notabene Yayınlarından 2011 yılında çıkan ve gençlik mücadelelerini konu alan “Gerçek, Yıkıcı, Yaratıcı” adlı kitaba ‘Türkiye’de öğrenci hareketinin krizleri ve imkanları’ başlıklı yazıyla katkı sundu. 2014 yılından itibaren 3 yıl boyunca çeşitli eğitim kurumlarında makroekonomi ve maliye dersleri verdi.

Gazeteciliğe başlangıç

Aktif gazetecilik hayatına ilk adımı 2018 yılında BirGün Gazetesi’nde ekonomi editörü olarak attı. Bu alanda özellikle enerji ve inşaat sektörünün iktidarla kurduğu ilişki üzerine yoğunlaştı. Bunun yanı sıra Türkiye’deki İslamcı akımlar hakkında haftalık BirGün Pazar ekinde yazıları ve röportajları yayınlandı. 2020 yılında Türkiye’de tarımın durumunu konu edinen ‘Muhtaç’ adlı belgeselin yapım ekibinde yer aldı. Belgesel Altın Portakal’a aday gösterildi.

Yazıları sadece halktv.com.tr'de

Halk Tv’de Salı günleri yayınlanan Kayda Geçsin programında gazeteci Murat Ağırel, Timur Soykan ve Özlem Gürses’e eşlik eden Gündoğdu, yazılarıyla halktv.com.tr'de okurlarıyla buluşmaktadır.