Bu sebzenin suyu tam bir şifa saçıyormuş.. Hep yemeklere ekliyorduk oysa mucizeymiş
Eklendiği yemeğe lezzet katar patates. Kızartmasıyla insanın aklını başından alır. Patates fakirinde zengininde en çok sevdiği sebzelerdendir. Bir zamanlar padişahlar ve kralların sofrasında bile yokmuş bu sebze. Patatesle ilgili bir bilgi ise sosyal medyayı alt üst etti. Meğer patates suyu çok faydalıymış.
Yemek.com sitesinde yayınlanan bir haberde; Patates suyunun şaşırtıcı faydalarına yer verildi. İşte o faydalar
*Antienflamatuar özelliğiyle iltihaplanmayı yok ederek eklemlerdeki ağrıyı azaltıyor
*Kabızlık, şişkinlik, mide yanmasına iyi geliyor
*Toksinlerin vücuttan atılmasını sağlıyor
*Yüksek tansiyonu dengeliyor
*Gut hastalığına iyi geliyor
*Kansızlıkla savaşıyor
*Kilo vermeye yardımcı oluyor
*Cildi güzelleştirip gençleştiriyor, izlerden, sivilcelerden kurtarıyor
Küçük bir hatırlatma daha; Patates suyunun tam faydalarından yararlanmak için aç karnına içmek gerekiyor.
Peki patates suyu nasıl hazırlanır?
Çiğ patatesleri soyun ve iyice yıkayın. Ardından katı meyve sıkacağında suyunu çıkarın. Katı meyve sıkacağınız yoksa 3 adet patatese bir bardak su ekleyerek blenderdan da geçirebilirsiniz.
Ardından topakları ayırarak bir kavanoza aktarın. Çiğ patates suyunun tadı biraz buruk ve acı olduğundan içine havuç suyu da ekleyerek tatlandırabilirsiniz.
Bu doğal şifayı sabah kahvaltıdan önce aç karna bir bardak içebilirsiniz. Dilerseniz akşam yatmadan önce de içebilirsiniz, anca günde 2 bardaktan fazla içmemeye dikkat etmelisiniz.