Tarhana çorbası pişirirken lezzetini ve besin değerini iki katına çıkaran teknik

Tarhana çorbası pişirirken lezzetini ve besin değerini iki katına çıkaran teknik
Tarhana çorbası yaparken besin değerini iki katına çıkarabilirsiniz. İçerisine ekleyeceğiniz kıyma çorbanızın daha lezzetli ve daha doyurucu olmasını sağlayacak.

Tarhana çorbası Türk mutfağının çokça tüketilen çorbalarından. Ancak tarhana çorbası bazen doyurucu olmayabiliyor. Eğer doyurucu bir tarhana çorbası yapmak istiyorsanız bu tarifi deneyebilirsiniz.

İşte kıymalı tarhana çorbasıyla ilgili tüm detaylar;

Kıymalı tarhana çorbası için malzemeler;

*100 gram kıyma
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*Yarım tatlı kaşığı biber salçası
*1 su bardağı toz tarhana
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı nane
*6 su bardağı et ya da tavuk suyu

.jpg

Kıymalı tarhana çorbasının tarifi;

Birinci Aşama; Çorbayı yapmadan bir süre önce 1 su bardağı et suyunu ısıtıp tarhanayı içine ekleyin.

İkinci Aşama; İyice çözünmesi için arada karıştırarak bu şekilde bekletin.

Üçüncü Aşama; Çorba için tereyağını tencerede kızdırın.

Dördüncü Aşama; Kıymayı yağda kavurup tuz ve baharatları da ekleyin.

Beşinci Aşama; Salçaları da ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.

Altıncı Aşama; Islattığınız tarhanayı et suyuyla birlikte tencereye aktarın.

Yedinci Aşama; Et suyunun kalanını da karıştıra karıştıra çorbaya ekleyin.

Sekizinci Aşama; Çorbanızı kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişirip sıcak servis edin. Afiyet olsun…

Evet kıymalı tarhana çorbasının tarifi bu şekildedir. 1 kez denediğinizde bundan sonra tarhana çorbasını kıymalı yapacaksanız. Zaten çorba içerisinde kullanılan kıyma miktarı da çok az. Bu yüzden bütçenizi fazla sarsmayacaktır.

İlgili Haberler