Pişirdiğinizin pilavın kıvamı bir türlü tutmuyorsa bu sırlar işinizi kolaylaştıracak
Ana yemeklerin yanına yakışan en iyi lezzetlerden biri olan pirinç pilavını yaparken işinize yarayacak bazı bilgileri sizlerle paylaşacağız. Yaptığınız pirinç pilavının lezzetli olması için işte bilmeniz gerekenler.
Pilav; pirinç, bulgur gibi taneli bitkilerin veya şehriye, kuskus gibi makarna türlerinin suda pişirilmesiyle yapılan lezzetli bir yemektir. Dünya genelinde çok sayıda ülkede pilav yapılmaktadır.
Bu yüzden de pilavın birçok çeşidi vardır; İtalyan usulü pilava risotto, İran pilavına ise çilav denir. Özellikle Japonya ve Çin'de pirinç pilavı en çok tüketilen yemeklerdendir.
Türkiye'de ise daha çok bulgur ve pirinç pilavı tüketilir. Etli pilav, tavuklu pilav, sebzeli pilav şeklinde de çeşitleri mevcuttur.
Pilav hangi ülkede yapılırsa yapılsın lezzetli bir yemek olarak bilinir. Peki tane tane pirinç pilavı nasıl yapılır?
Ulusal Post tarafından yayınlanan bir içerikte lezzetli pilav yapmanın detayları paylaşıldı; Bu tarif sayesinde lezzetli pilav yapmak mümkün olacak. Yapmanız gereken tek şey pilavı bu tarife göre yapmak..
Malzemeler
2 bardak baldo pirinç
2 kaşık tereyağı
3 bardak su (et suyu veya tavuk suyu tercih edilirse daha güzel olur)
Bir tutam tuz
Pilav Nasıl Yapılır?
Pirinçleri elinizin dayanacağı kadar sıcak tuzlu suyun içerisinde 1 saat bekletin.
Tencerede yağı eritin ve ıslanmış ve süzülmüş pirinçleri ekleyin. Tahta kaşık ile 10 dakika kavurun.
İçine 3 bardak sıcak su koyun ve tuz ekleyin. Pirinçler kırılmayacak şekilde nazikçe karıştırın.
Kaynamaya başlayınca altını kısın ve suyu çekene kadar kapağı kapalı şekilde pişirin.
Eğer tadına baktığınız pirinçler tam pişmemişse 2 kaşık tereyağını eritip pilavın üzerine döküp kapağını kapalı tutabilirsiniz. Arada 1 kez karıştırmak iyi olacaktır.
Afiyet olsun
Verdiğimiz Pilav Tarifiyle İlgili Bazı Bilgiler
Bu pilav tarifi altı kişiliktir. 20 dakika hazırlık aşamasında geçen süredir. 20 dakikada da pilav pişmektedir.
Pilavınıza lezzet katmak için tüm usta aşçıların uyguladığı gibi gerçek tavuk suyu kullanın. Önceden haşlamış olduğunuz tavuğun suyunu pilavınıza eklemeniz durumunda pilavınız çok daha lezzetli olacaktır.