Damak çatlatan efsane bir lezzet; Dolma tarifleri arasında belki de en iyisi

Damak çatlatan efsane bir lezzet; Dolma tarifleri arasında belki de en iyisi
Patlıcan dolması diğer yaprak sarma ve lahana sarma kadar ünlü olmayan bir lezzet. Ancak o kadar lezzetli ki deneyenler vazgeçemiyor.

Enfes bir dolma hazırlamak ve konuklarınızı memnun etmek istiyorsanız, harika bir önerimiz var! İşte, sebzeli patlıcan dolması tarifi…

Sebzeli Patlıcan Dolması Tarifi


***

Malzemeler


-3 tane bostan patlıcan
-İki tane çarliston biber
-İki tane kırmızı biber
-İki tane havuç
-İki tane kabak
-15 tane kültür mantarı
-Dört yemek kaşığı sıvı yağ
-Bir yemek kaşığı soya sosu
-Bir çay bardağı krema
-Karabiber ve tuz

2.jpg


***

Yapılışı


Sebzeli patlıcan dolması tarifi için öncelikle bostan patlıcanları ortadan ikiye kesin ve iç kısmını çıkartın. Sonrasında yağda kızartın.


Bütün sebzeleri iyice yıkayın ve ardından doğrayın.


Bir tavaya yağ ilave edin ve sebzeleri soteleyin.


Üstüne soya sosunu, tuzu, kremayı ve karabiberi de ekleyin. Biraz karıştırın ve ocaktan alın.

Hazırlamış olduğunuz bu iç harcını, patlıcanların içine doldurabilirsiniz. - Afiyet olsun.

KLASİK BİR TARİF DAHA VAR; BU TARİFİ DE YAPABİLİRSİNİZ

Patlıcanlarınızı güzelce yıkayıp ortadan ikiye bölün. Eğer patlıcanlarınız büyükse 3’ e de bölebilirsiniz. Tatlı kaşığı yardımıyla patlıcanların içini güzelce oyun. Tuzlu suda bekletin. Acısı çıkan patlıcanların suyunu süzün.

1.jpg

Kaynak: Yemek.com

Dolma harcı için pirinçleri güzelce yıkayın. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Maydanozları ince ince kıyın. Domatesi de rendelikten sonra bütün malzemeleri derin bir kap içerisinde güzelce karıştırın.


Harcı patlıcanların içine doldurun ve tencereye dizin. Dolmanın suyu için salçayı suda açtırın ve tuzunu yağını da ekleyerek güzelce karıştırıp tencereye dökün.


Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 50 dakika kadar pişirin. Dolmalarınız servis hazır. Afiyet olsun.

İlgili Haberler