Pişirdiğiniz fasulye dağılıyorsa üzülmeyin - Bu basit tüyoyla pişerken asla dağılmıyor

Pişirdiğiniz fasulye dağılıyorsa üzülmeyin - Bu  basit tüyoyla pişerken asla dağılmıyor
Kuru fasulye kış aylarının vazgeçilmez yemeklerinden. Pişirdiğiniz kuru fasulye yemeğinin çok lezzetli olmasını sağlayacak bir tarifimiz var;

Kuru fasulye mevsimi geldi çattı. Kış boyunca sofralardan eksik olmayacak. Kuru fasulye pişirirken dikkat etmek gerekiyor. Kolay bir yemekmiş gibi görülse de öyle değil. Pişirirken ya dağılıyor yada gaz sorunu ortaya çıkabiliyor.

Lezzetli kuru fasulye pişirmek için ise bazı püf noktalar var.

Kuru fasulye pişirirken işinize yarayacak bilgileri sizler için derledik; İşte kuru fasulye tarifi için bilmeniz gereken her şey!

beans-6757515-960-720.jpg

LOKANTA USULÜ KURU FASULYE YEMEĞİ İÇİN MALZEMELER;

3 su bardağı kuru fasulye

Fasulyeleri haşlamak için yaklaşık 1,5 litre su

2 adet kuru soğan

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tutam tuz

Kimyon ve karabiber

1 litre sıcak su

Üzeri için pul biber

KURU FASULYENİN TARİFİ;

*Tarifi uygulamaya başlamadan önce fasulyeyi bir gece önceden ıslatmanız gerekiyor. Bir kabın içerisine fasulyeleri alarak üzerini geçecek kadar su ekleyin. Yaklaşık 12 saat bekletin.

*Ertesi gün fasulyeleri bir tencereye koyun, üzerine 1 litre su ekleyin. Yaklaşık 40 dakika haşlayın.

*Fasulye kaynamaya başladıktan sonra üzerinde oluşan köpükleri, sonradan gaz yapmaması için alın.

*Kaynadıktan sonra fasulyeleri süzerek bir kenarda bekletin.

*Derin bir tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı koyun.

*Tereyağının üzerine küçük küçük doğradığınız soğanları ekleyin.

*Soğanlar hafif pembeleşene kadar kavurun, daha sonra üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası ekleyin.

maxresdefault.jpg

*Bu şekilde biraz kavurduktan sonra haşladığınız fasulyeleri tencereye alın.

*Üzerine kimyon, karabiber ve tuzu da ekleyin.

*Tüm baharatları da ekledikten sonra en son 1 litre sıcak suyu fasulyelerin üzerine dökün.

*Fasulyeler sıcak su ile özdeşleşene kadar, orta ateşte en az 25 dakika daha pişirin. Kıvam aldığında fasulyelerin piştiğini anlayabilirsiniz.

*Kapağı kapalı bir şekilde dinlendirdikten sonra lokanta usulü fasulyenizi servis tabağına alın. Üzerine pul biber serperek servis edebilirsiniz.

Önemli hatırlatma: Kimyon yoksa yemeği pişirirken en azından 1 tatlı kaşığı karbonat ekleyin. Böylelikle kuru fasulye yemeğiniz pişerken gaz yapmayacaktır. Bu tarife göre pişireceğiniz kuru fasulye yemeği hem daha lezzetli olacak hem de lokantalardaki tadı aratmayacaktır.

İlgili Haberler