Pişirdiğiniz kurabiye dağılıyor ve çabuk bayatlıyorsa bu sırları uygulamalısınız
Çay ile birlikte tükettiğimiz tatlıların en yaygın olanı ve en çok sevileni olan sade kurabiyeler, pratik tarifi ve eşsiz lezzeti ile adeta tatlı krizi anlarında bir kurtarıcı rolü üstlenmektedir. Kurabiyeler sadece çay yanına değil kahve yanına da çok yakışırlar.
Pastanelerde satılan kurabiyeler kadar lezzetli ve dağılmayan kurabiye yapmak evde hiç zor değil. Ayrıntıları sizlerle paylaşıyoruz.
Gerekli malzemeler;
1 paket mısır nişastası
2 su bardağı tepeleme un
2 adet yumurta oda sıcaklığında
1 su bardağı pudra şekeri
250 gram margarin ya da tereyağı oda sıcaklığında
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
SADE KURABİYE TARİFİ
Geniş ve derin bir kaba 1 paket mısır nişastası ile 2 su bardağı tepeleme unu eleyin. Oda sıcaklığında beklettiğiniz 250 gram margarini ya da tereyağı kaba alın ve un ile nişastaya iyice yedirene kadar elinizle yoğurun. Ardından bu karışımın içine 2 adet yumurtayı kırın. Bir su bardağı pudra şekerini, 1 paket kabartma tozunu ve 1 paket vanilyayı eleyerek ilave edin ve hamuru yoğurun.
Yoğurduğunuz beyaz kurabiye hamurunu cevizden biraz büyük parçalar halinde koparıp elinizde yuvarlayın. Ardından üstten biraz bastırarak yassılayın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin ve önceden 180 derece ısıtmış olduğunuz fırında beyaz kalacak şekilde 10 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın. Dilerseniz beyaz kurabiyelerinizin üstünü pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.
KURABİYENİN PÜF NOKTASI
Sade kurabiyelerinizi eğer birkaç gün saklamanız gerekiyorsa cam bir kavanozda veya metal teneke kutusunda içine 2 adet kesme şeker atarak saklarsanız daha uzun süre onları bayatlamadan muhafaza edebilirsiniz. Böylelikle günlerce pişirdiğiniz kurabiyeler taze kalacaktır.