Hazır yufkayla yaptığınız böreği böyle pişirin; El açması gibi oluyor - Üzeri sönmüyor

Hazır yufkayla yaptığınız böreği böyle pişirin; El açması gibi oluyor - Üzeri sönmüyor
Hazır yufkayla börek yaparken işinize yarayacak harika bir tarifimiz var. El açması börekler kadar lezzetli oluyor.

El açması börekler daha güzel oluyor. Hazır yufkayla yapılan börekler ilk tadımda kendini belli ediyor. Ancak vereceğimiz bu tarif sayesinde tıpkı el açması börekler kadar lezzetli börek yapabileceksiniz.

İşte hazır yufkayla yapılan peynirli börek tarifi

2 adet yufka
• 1/2 kahve fincanı eritilmiş tereyağı
• 3 kahve fincanı beyaz peynir
• 1 kahve fincanı ılık süt
• 1 yumurta
• Yarım demet maydanoz
• 1/2 su bardağı zeytinyağı

TARİF

• Yufkaları keselim ve 4 eşit parçaya bölelim, elde ettiğimiz 8 parça yufkayı eritilmiş tereyağı ile yağlayalım.

.jpg
• Peynir, kıyılmış maydanoz, yumurta ve süt karıştırılarak bulamaç kıvamında harcımızı hazırlayalım.

• Hazırladığımız harcı kesilip yağlanmış yufka parçalarının geniş kenarlarına yayalım.


• Yufkalarımızı harç ile birlikte fazla sıkmadan saralım ve açılmaması için uç kısımları hafifçe ıslatalım.


• Sarılan börekleri bir kaba yan yana dizelim, 10 dakika bu şekilde bırakalım.

PİŞİRME AŞAMASI

• Tavaya 1/2 su bardağı zeytinyağı konarak ateşe oturtulur.


• Yağ kızınca börekler şekilleri bozulmadan tavaya konur ve her iki yüzü de kızartılır.


• Pişen böreklerin yağı iyice süzülüp, servis tabağına alınır ve sıcak sıcak servis edilir.


Böreğimizi çay veya ayranla tüketebiliriz.

Böreği pişirirken bilmeniz gerekenler;

Bu tarifi aynı şekilde yaparak fırında da pişirebiliriz. Tercih size kalmış.
• Yufkanın üzerine yumurta sürüp, susam ya da çörekotu da serpiştirebilirsiniz.
• 175 derece fırında 25-30 dakika kadar alt üst kızarana kadar da bu tarif pişirilebilir. Böreğinizin lezzetli olması için yufkanın taze olmasına ve iç malzemelerinin de oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.

İlgili Haberler