Türk mutfağında gün yüzüne çıkmamış bir tarif; Sadece eskiler biliyor! Turşuyla yapılıyor

Türk mutfağında gün yüzüne çıkmamış bir tarif; Sadece eskiler biliyor! Turşuyla yapılıyor
Türk mutfağının pek ünlenmemiş bir yemek tarifi var. Bu tarif daha çok Karadeniz bölgesinde ve Sivas, Kayseri gibi illerde çokça yapılıyor. Turşu kullanılarak yapılan bu tarifi bir kez deneyen vazgeçemiyor. İçerisine yumurta veya kıyma gibi malzemelerde ekleyebilirsiniz.

Farklı bir tarif önereceğiz sizlere.. Sivaslıların en çok sevdiği yemek tariflerinden birini sizlerle paylaşacağız.

Her türlü yemeğin yanına yakışan turşu kavurma, Karadeniz’e ve İç Anadolu bölgesine özgü olsa da ülkemizin birçok kentinde oldukça popüler. Bu içeriğimizde turşu kavurma tarifi sizlerle!

Turşu Kavurma Tarifi İçin Malzeme Listesi


İki yüz gram tereyağı
Bir tane domates
Birer çay kaşığı toz kırmızı biber ile pul biber
Bir tane soğan
Bir kilogram lahana turşusu ya da yeşil fasulye turşusu

.jpg
Turşu Kavurma Yapılışı


Turşu kavurma tarifi için ilk önce gerekli malzemeleri hazır edin. Turşunun sulu kısmını iyice süzün. Soğanı ince şekilde kıyın ve tereyağıyla kavurun.

Üstüne turşunuzu ekleyin. Sonrasında küp biçiminde doğramış olduğunuz domatesi ve ardından baharatları da dahil edin. Yaklaşık beş dakika daha kavurun.

Ocaktan alıp sevdiklerinizle paylaşın. Ayrıca, turşu kavurmaya isteğe göre sarımsak veya salça da koyabilirsiniz.

Turşu kavururken içerisine dilerseniz kıyma veya kuşbaşı ette ekleyebilirsiniz. Sivas'ta turşu kavurma yapanlar genelde içerisine kırmızı et ekleyerek bu tarifi yapıyorlar. Hem daha doyurucu oluyor hem çok daha lezzetli.

Turşu kavurması pek ünlü bir yemek tarifi olmasa da büyüklerimiz tarafından çokça yapılan bir lezzetti.

İsterseniz bu tarifi deneyebilir ve arkadaşlarınıza da tavsiye edebilirsiniz.

İlgili Haberler