Karnabahar ve brokoli pişirirken çıkan kötü kokulara son veren 3 basit mutfak sırrı

Karnabahar ve brokoli pişirirken çıkan kötü kokulara son veren 3 basit mutfak sırrı
Ekim ayından Nisan ayına kadar sofraları şenlendiren brokoli ile karnabahar ikilisinin seveni kadar sevmeyeni de çok fazla. Bu sebzelerin kokusuna tahammül edemeyenlerdenseniz sizin için harika bir aşçılık sırrımız var.

C, E, K ve B6 vitaminleri yönünden zengin, magnezyum, kalsiyum ve potasyum deposu olan karnabahar ve brokoliyi çocuklarınız yemiyorsa ve kötü koktuklarını söylüyorlarsa sizlere vereceğimiz bu aşçılık sırlarıyla sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

Çoğu kişi, besin değeri oldukça yüksek olan bu güzel sebzeleri sırf kokusuna tahammül edemediklerinden ağzına sürmüyor ama bunun çaresi gerçekten çok kolay.

İşte karnabaharı ve brokoliyi kokusuz şekilde pişirmenizi sağlayacak mutfak sırları.

Turpgiller familyasının vitamin deposu sebzelerini pişirirken kapıyı ve pencereyi açın diye bir öneri ile gelmeyeceğiz size elbette. Bu soğuk kış aylarında evi havalandırmanın da ayrı bir sorun olabileceğini biliyoruz bu yüzden bu gibi basit bir öneri ile kokuyu gidermenizi tavsiye etmiyoruz.

vegetables-2097762-960-720-001.jpg

1.ÖNERİ

Karnabahar veya brokoli haşlarken haşlama suyuna 1 dilim ekmek ayın. Bu ekmek dilimi kokuyu çekecek. Ekmek israf olmasın diyorsanız brokoli ve karnabahar piştikten sonra ekmeği sudan çıkarıp kurutun ve kuşlara verin.

2.ÖNERİ

Eğer yemeğiniz sulu bir yemek olacaksa haşlama suyuna1-2 dal defne yaprağı atın. Eğer tencere yemeği olacaksa ve yine de koku olacak diye endişe ediyorsanız yine yemeğinize 1 dal defne yaprağı atabilirsiniz. Bu yemeğinizin kokusunu güzelleştirecek ve farklı bir aroma verecek.

3.ÖNERİ

Haberciniz.biz'de yer alan öneriye göre; Pişirme suyuna 1 avuç kapari atın. Evde karnabahar ya da brokoli piştiğini kimse anlamayacak. Evde kapari yoksa 1 adet kabuklu cevizi de suya atabilirsiniz. Yemek piştikten sonra cevizi çıkartmayı unutmayın.

Yöntemleri uyguladıktan sonra haşlanan brokoli ve karnabaharları dilediğiniz biçimde kullanabilirsiniz.

Bu harika sebzeleri mutlaka kış aylarında tüketmelisiniz. Çokça faydaları bulunuyor.

carrots-591034-960-720.jpg

Brokoli tüketmenin bazı faydaları;

*Vitamin ve mineral deposu.
*Antioksidan kalkanı
*Kansere karşı koruyucu.
*Kan şekerini düzenler.
*Kalp sağlığını korur.
*Sindirim sistemini güçlendirir.
*Beyin ve sinir sistemini destekler.

Karnabahar faydaları;

*Sindirimi düzenler, zararlı bakterileri vücuttan atar.
*Yüksek oranda A vitamini içerir.
*Stres ve depresyon riskini azaltır.
*Karnabahar suyu beyin sağlığını korumaktadır.
*İdrar yolu enfeksiyonlarını iyileştirir.

İlgili Haberler