Ciğer pişirirken bilmeniz gerekenler; Meğer daha lezzetli olmasının tek püf noktasıymış

Ciğer pişirirken bilmeniz gerekenler; Meğer daha lezzetli olmasının tek püf noktasıymış
Ciğer hem ucuz hem lezzetli bir besindir. Üstelik çokta faydalıdır. Lokum gibi bir ciğer pişirmek için bilmeniz gereken tarif

Ciğer, Türk mutfağında çokça tüketiliyor. Ciğer, besleyici sakatatlardan biri. Yapımı da oldukça kolay olan ciğer sotenin yanına pilav ve ayran da ekleyerek akşam yemeği için nefis bir menü oluşturabilirsiniz.

Peki ciğer sote nasıl yapılır? İşte lokum gibi ciğer sote yapmanın tarifi...

Gerekli malzemeler

500 gram dana ciğeri
• 1 adet kuru soğan
• 3 diş sarımsak
• 3 adet yeşil biber
• 2 adet domates
• 1 tatlı kaşığı domates salçası
• 1 tatlı kaşığı tereyağı
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı toz karabiber
• 1 tatlı kaşığı kekik
• 1 tatlı kaşığı kimyon
• 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Ciğer Sote Tarifi

* Zeytinyağı ve tereyağını derin bir tavaya alıp tereyağı eriyince ince doğradığımız soğanları ve sarımsakları atalım. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.


* Kuşbaşı büyüklüğünde doğradığımız ciğeri yıkayıp güzelce süzelim.

Kavurduğumuz soğanların üzerine ciğerleri ekleyelim.


* Hızlı bir şekilde karıştırıp ardından da kapağını kapatalım. Altını kıstığınız ocakta 10 dakika kadar ciğeri pişmeye bırakın.


*İnce formda biberleri, kabuklarını soyduğunuz domatesleri küp olarak doğrayıp ardından da Ciğer karışımının içine atalım.

*Salçayı biraz suyun içinde çözdürüp tavaya ilave edelim. Su sıcak olursa iyi olur.


*Baharatları ekleyip karıştıralım. Bir tutam kekik eklemek ciğerin çok daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.


*Tavanın üzerine Kapağı kapatarak 20 dakika daha pişirelim. Ciğer sotemiz artık hazır. Yanına yapacağınız pirin pilavıyla servis edebilirsiniz.

Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun..

İlgili Haberler