Mercimek çorbasını daha kolay yapmanızı sağlayan yöntem. Üstelik daha da lezzetli oluyor

Mercimek çorbasını daha kolay yapmanızı sağlayan yöntem. Üstelik daha da lezzetli oluyor
Mercimek çorbası yaparken işinize yarayacak harika bir tarifimiz var. Bu tarif sayesinde yapacağınız mercimek çorbası çok ama çok daha lezzetli olacak.

Mercimek çorbası çoğu insanın favori çorbasıdır, denilse yalan olmaz. Bu çorba yemeklerin yanında veya ara öğün olarak çok fazla tercih edilmektedir. Diğer yemeklere göre daha kolay ulaşılan malzemesi mercimek çorbasını daha da cazip hale getirmektedir. Bu tarif için malzemeler ise şu şekildedir;

2 yemek kaşığı un

1 su bardağı kırmızı mercimek

1.5 litre sıcak su (yoğunluk seviyesine daha sonra su ilavesi yapılabilir)

Domates ve biber salçası (isteğe göre yalnızca biri de kullanılabilir fakat ikisi beraber daha lezzetli olacaktır)

Tuz

Kuru nane

Kırmızı pul biber

2 baş soğan (isteğe bağlı)

2 diş sarımsak (isteğe bağlı)

Ayçiçek yağı veya zeytinyağı

Tarifin malzemelerinden sonra hazırlanış aşaması ise şu şekildedir;

Öncelikle derin bir tencereye 2 yemek kaşığı un alınır ve damak tadına göre sıvı yağ eklenir. Unun kokusu çıkana kadar kavrulduktan sonra bir yemek kaşığı domates salçası ve bir tatlı kaşığı biber salçası kavrulmuş unun üzerine ilâve edilir.

Ardından un ve salça da bir süre kavrulur. Salçanın da kokusu çıktıktan sonra bu karışıma 1 su bardağı kırmızı mercimek eklenir ve karıştırılır. Daha sonrasında ise kaynamış 1.5 litre su bu karışıma ilâve edilir. Bu aşamada 2 baş soğan soyulur ve üzerine çizgiler atılıp tüm bir şekilde çorbaya atılır. Bu esnada tuz ve kırmızı pul biber de çorbaya eklenir.

Kuru nane ise çorba kaynayıp servise hazırken en son eklenmelidir. Bunun sebebi nanenin çabuk yanmasındır. Ocak orta ateşte yanmaya devam ederken çorbanın kapağı kapatılır. Çorba 6 7 dakika kaynadıktan sonra ocak kısılır ve bir süre de bu şekilde pişirilir. Mercimek çorbasının en önemli püf noktası ise kısık ateşte bir süre kaynamasıdır.

Ardından mercimek çorbası servise hazırdır. Tüm soğan ve sarımsak sevilmiyorsa çorba blenderdan geçirilir. Blender yok ise çorba elek yardımı ile süzülebilir. Fakat mercimeğin üstüne soğuk değil sıcak su eklendiğinden dolayı mercimek daha kıvamlı olacaktır. Bundan dolayı süzülmeye ihtiyacı yoktur fakat isteğe göre bu seçeneklerden birisi uygulanır. Eğer çorba süzülür veya blender yardımı ile karıştırılırsa bir taşım daha kaynatılması daha iyi olacaktır. Afiyet olsun.

İlgili Haberler