Patates püresini böyle pişirin. Lezzeti iki üç kat birden artıyor. Hiç denememiştik
Daha önce sizlerle lezzetli patates salatası tarifini paylaşmıştık. Bugün ise sizlerle lezzetli bir patates püresi tarifini paylaşacağız. Mercimekle yapılan bu patates püresi herkesi hayran bırakıyor.
Patates salatasını yaparken böyle yapmayı deneyin çünkü daha lezzetli oluyor
MERCİMEKLİ PATATES PÜRESİ
Mercimekli Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler Neler?
Püre için malzemeler:
1 tane orta boy patates
1 çay bardağı ile kırmızı mercimek
1 çay kaşığı ile kimyon
1 çay kaşığı ile tuz
Baharatlı sebzeler için malzemeler:
2 tane orta boy patlıcan
3 tane orta boy havuç
1 çay kaşığı ile kimyon
1 çay kaşığı ile zerdeçal
1 çay kaşığı ile zencefil
1 çay kaşığı ile tuz
1/4 çay kaşığı ile karabiber
1/2 çay bardağı ile zeytinyağı (oda sıcaklığında)
Üzeri için malzemeler:
4 yemek kaşığı ile zeytinyağı (oda sıcaklığında)
3 yemek kaşığı ile badem
3-4 dal taze nane yaprakları.
Mercimekli Patates Püresi Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle sebzeleri büyük parçalar halinde doğrayalım ve tüm baharatlar ve zeytinyağıyla harmanlayalım. Fırın tepsimize aldığımız sebzeleri 200 derecelik fırında kızarana dek pişirelim. Patlıcanlarımızın piştiğini anlamak için bıçak yardımıyla kontrol edebilirsiniz. Mercimeklerimizi nişastası gidene dek yıkayalım. Derin bir tencereye soyulmuş ve iri iri doğranmış patatesleri mercimekler ile birlikte koyalım ve orta ateşte ocağa alalım. Üstlerini geçecek kadar suyu ve tuzu ekleyelim ve yumuşayana dek pişirelim. Pişenlere kimyon ekleyelim ve blenderden geçirelim. Püremizi sunum tabağına alalım ve ortasını açıp sebzeleri, naneleri, bademleri ve zeytinyağını ekleyelim. Mercimekli patates püremiz servise hazır. Sevdiklerimize ikram edebiliriz. Herkese afiyet olsun!