Emekliler merakla bekliyordu. İşte en düşük emekli maaşı için düşünülen rakam

Emekliler merakla bekliyordu. İşte en düşük emekli maaşı için düşünülen rakam
Emekli maaşlarına yapılacak zam büyük merak konusu olmuş durumda. Temmuz ayında yapılan zammın ardından Ocak ayında bir zam daha yapılacak. Peki emeklilerin zammı ne kadar olacak?

Türkiye'de hayat pahalılığı her geçen gün etkisini göstermeye devam ediyor. Geçim sıkıntısı yaşayan emekliler maaşlarına enflasyonun üzerinde bir zam talep ediyor.

Hükümet kanadından henüz zamla ilgili bir açıklama gelmiş değil. Temmuz ayında yapılan zam, artan enflasyonla birlikte erimişti. Artan fatura giderleri ve kira fiyatları bir çok vatandaş gibi emeklileri de zor durumda bıraktı.

İKTİDAR MEDYASINDA İLK RAKAMLAR

Öte yandan iktidara yakın haber sitelerinde emekli maaşlarına yapılacak zamlarla ilgili bazı bilgiler paylaşıldı.

En düşük emekli maaşının ne kadar olacağı büyük merak konusuydu.

62a2f711470a9b1888b90e10.jpg

HAYAL KIRIKLIĞI YARATAN RAKAM

Yenişafak'ta yer alan bir haberde; En düşük emekli maaşının ne kadar olacağı açıklandı.

Kasım ayı enflasyon rakamlarının belli olmasıyla 5 aylık enflasyon farkı çıktı. 5 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 14,04 oldu. Bu orana Aralık ayı enflasyon rakamı da eklenecek.

YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜZDE KAÇ?

6387469750acca2150eb68a8.jpg
Merkez Bankası yıl sonu enflasyon beklenti anketine göre 6 aylık enflasyonun 18-20 seviyesinde olması bekleniyor. Bu hesaba göre emekliler yeni yılın ilk 6 ayında maaşlarına % 20 oranında zam alacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR?


En düşük emekli maaşı Temmuz ayında yapılan zam ile 3.500 liraya yükseltilmişti. İlave bir zam olmaması halinde en düşük emekli maaşı 4.200 lira seviyesine çıkacak.

İlgili Haberler