Soğandaki zehirleyen tehlike. Eğer böyleyse derhal çöpe atın. Mide astarını yırtıyor
Soğan, en faydalı sebzelerdendir. Türk mutfağında da her yemeğin yanına yakışır ve eklendiği her yemeğe lezzet katar. İster börek yapılsın ister lahmacun...
Soğan işte.. Türk mutfağında demirbaş sebzelerden. Ancak soğanla ilgili herkesi ilgilendiren önemli bir uyarı var. Severek tükettiğiniz soğan sizi zehirleyebilir.
DİLİMLENMİŞ SOĞAN TEHLİKESİNE DİKKAT!
Yeniçağ'da yer alan bir habere göre; Soğan sağlığa katkı sağlıyor ve genellikle pişmiş olarak tüketiliyor. İçeriğinde A,B,C vitaminleri barındıran soğan, bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği gibi antioksidan bakımından da oldukça zengin. Birçok hastalığa karşı kalkan görevi gören soğanı dilimlediyseniz bekletmemeniz gerekiyor. İşte nedeni:
Çünkü buzdolabında saklansa bile bakteri oluşturuyor. Yapılan araştırmalar, çiğ olarak şekilde doğranan soğanların saklama kaplarında veya buzdolabının içerisinde muhafaza edilmesi halinde bile bakteri oluşturduğunu gösterdi. Bu nedenle kesilen soğanlar mutlaka bekletilmeden tüketilmeli.
BEKLEMİŞ SOĞAN ZEHİRLEYEBİLİYOR
Eğer soğan yanlış bir şekilde tüketilirse vücudun enfeksiyon kapmasının yanında gıda zehirlenmesine bile neden oluyor. Ayrıca yarım kalmış bir soğanın ertesi gün yenmesi veya yemeklere konması da çok tehlike Böyle bir durumda zehirlenmelere yol açıyor. Mide astarına da zarar veren bekletilmiş soğan özellikle mide yanması olanlara hiç önerilmiyor.
Uzmanlar artan soğanları evinizin bir köşesine koyun havadaki mikropları öldürsün diye öneride bulunuyor.