Ispanak pişirirken tüm besin değerini öldüren hata! Hep yanlış pişirmişiz
Ispanak kim ne derse desin en faydalı sebzelerdendir. İçerdiği demir, fosfor ve kalsiyum sayesinde kemiklerin güçlenmesine yardımcı olmakta, içerisindeki A vitamini sayesinde de göz sağlığını korumaktadır.
Halk TV'nin derlediği bilgilere göre; Ispanak demir açısından oldukça zengindir. Demir eksikliği nedeniyle oluşan anemi hastalığının tedavisine yardımcı olan en faydalı sebzelerdendir.
Ispanak aynı zamanda da vücudumuza enerji vermektedir. Fakat Ispanak pişirirken yapılan bir hata tüm besin değerini uçurmaktadır.
ISPANAK NASIL PİŞİRİLMELİ?
Öncelikle tüm yapraklarını teker teker ayırıp bol su ile yıkamanız gerekiyor.
* Yıkanmış yaprakları bol sirkeli suda yarım saat bekletmelisiniz. Eğer sirkeli suda bekletmeden ıspanakları pişirirseniz hem besin değerini yok etmiş olursunuz hem de ıspanakları iyi temizlememiş olursunuz.
BESİN DEĞERİNİ UÇURAN HATA
· Vitaminleri kaçmasın diye bıçakla kesmek yerine ellerinizle kopararak parçalamanız gerekiyor. Bıçak kullanırsanız ıspanağın tüm besin değeri uçup gider.
· Orta büyüklükte tencere seçin ve içerisine 5 yemek kaşığı kadar zeytinyağını ve küp küp doğradığınız soğanları ilave edin.
· Pembeleşmeye başlayan soğanların üzerine 2 yemek kaşığı kadar domates salçası ekleyip kavurmaya bir süre daha devam edin.
· Ardından temizlediğiniz ıspanakları tencereye koyup üzerine bir miktar tuz ilave edin. Tencerenin kapağı kapalı 3-4 dakika kadar pişirmeye bırakın. Ispanaklar küçüldükten sonra kapağı açıp karıştırın ve üç dakika kadar daha pişirin.
Artık kavrulmuş ıspanak tarifiniz hazır. Yoğurtla kavurduğunuz ıspanağı servis edebilirsiniz.