Bu meyvenin kılçığını atmayın. Balla karıştırıp yerseniz vücuda bunu yapıyor

Bu meyvenin kılçığını atmayın. Balla karıştırıp yerseniz vücuda bunu yapıyor
Muzun kılçığı bile faydalı çıktı. Meğer balla karıştırılıp tüketildiğinde vücuda sayısız fayda sağlıyormuş.

Muzun faydalarını bilmeyen yok. Ancak muzun içerisindeki kılçıkta çok faydalı çıktı. Çoğu zaman muz kabuğuyla birlikte muzun içindeki kılçık kısmını da çöpe atıyoruz. Oysa çok büyük bir hata yapıyormuşuz.

Milliyet'in haberine göre, muzu özellikle besin değeri yok olmaması için kılçık kısmıyla birlikte balla karıştırıp yenirse harika faydaları da var.

KÜRÜ KANA KANA İÇİN

Özellikle Bakın nelere faydalı:

Uzmanlar, doğal ilaç niteliğinde kür tarifi veriyor. İşte o kür: "2 orta boy muzu kılçıklarıyla birlikte ezin. 2 yemek kaşığı bal ilave ederek karıştırın. Üzerine 400 ml su döküp 30 dakika beklemeye bırakın. Karışımı 4'e bölüp gün içerisinde tüketin."

Peki ne işe yarar?

Antioksidan zenginidir. Kanser oluşumunu engeller. Balın muzla birlikte tüketildiğinde daha iyi sonuç verdiğini söyleyen uzmanlar, "Eğer cinsel isteksizlik yaşıyorsanız, gerçek balı muzla karıştırıp yemelisiniz" diyor.

bananas-1119790-960-720.jpg

Özellikle erkeklerde etkili olan bu tarifin abartılmaması gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, ballı muzun faydalarından şu şekilde bahsediyorlar:

Kalp hastalıkları gibi ciddi rahatsızlıkların görülme riskini azaltır. Bir ısınıp bir soğuyan havalarda bağışıklığınızı bir günde güçlendirebilirsiniz. Özellikle şu salgın döneminde güçlü bir bağışıklık için bu tarifi mutlaka uygulayın.

MUZ KABUKLARI ÇOK FAYDALI

Öte yandan muz kabuğunu da çöpe atmamak gerekiyor. Muz kabuğundan çay yapabilirsiniz.

Muz, özellikle de kabukları, magnezyum ve potasyum açısından çok zengin bir meyve. Magnezyum uyku bozukluklarının tedavisinde çok etkili bir madde. Potasyumla bir araya geldiğinde ise kasların gevşemesini sağlıyor. Dolayısıyla uyku için muhteşem bir yardımcı oluyor.

MUZ KABUĞU ÇAYI NASIL YAPILIR?

Muz kabuğu çayının tarifi;

Yasemin.com sitesinde yer alan bir içerikte; Muz kabuğu çayının tarifi paylaşıldı.

Muz kabukları kurutulur. Bir muzun kurutulmuş kabukları bir buçuk su bardağı eklenerek kaynatılır. Ortalama 15 dakika kaynatılan suya bir çay kaşığı tarçın eklenir. Daha sonra süzülerek içilir. Çayınızı tatlandırmak için dilerseniz bal veya limon ekleyebilirsiniz.

İlgili Haberler