Marketten almaktan vazgeçin. Evde bu tarifle yapın çok daha sağlıklı! Günlerce bozulmaz
Humus, nohut ve tahine limon suyu, sarımsak, tuz, kimyon, kırmızı biber ve zeytinyağı eklenerek yapılan bir Orta Doğu mezesi olarak bilinir. Houmous ve Hummus olarak da yazılıp okunmaktadır. Hummus Arapça'da nohut anlamına geliyor.
Türk mutfağında da yer alan humus son dönemde marketlerde de satılıyor. Oysa marketlere tonlarca para vermenize gerek yok. Humus evde basit bir şekilde yapılabilir.
Humus için malzemeler
3 su bardağı nohut
5 yemek kaşığı tahin
5 diş sarımsak
1 adet taze sıkılmış limon suyu
1 çay bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı tuz
Humusun üzeri için malzemeler
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
Humusun tarifi;
*Ayıklanmış nohutları suda yumuşayana kadar güzelce haşlayın. Suyunu süzdürdüğünüz haşlanmış nohutların kabuklarını tek tek nohutları ezmeyecek şekilde ayıklayın.
Ezilmiş sarımsakları küçük parçalar halinde dilimleyin. Haşlanmış nohut, tahin, sarımsak, limon suyu, su, zeytinyağı, kimyon ve tuzu blender yardımıyla püre gibi olana kadar güzelce karıştırın.
Humus karışımını servis tabağına bir kaşık yardımıyla yayın, orta kısmında hafif bir çukur açmalısınız. Küçük bir sos tenceresinde zeytinyağını kızdırıp tatlı toz kırmızı biberi hızlı bir şekilde yakın. Sonrasında da elde ettiğiniz kızgın yağı humusun üzerine gezdirin. Humus tarifi işte bu kadar kolay. Kapalı bir saklama kabı içerisinde buzdolabında saklayabilirsiniz. Üstelik günlerce de bozulmuyor. Marketlerde satılanlardan daha lezzetli ve daha sağlıklı oluyor.