Bir tutamı - Anında etki ediyor. Ağız kokusunu yok ediyor ve diş çürümesini durduruyor
Ağız ve diş sağlığını korumak büyük önem taşır. Diş sağlığınızı korumanızı sağlayacak 10 bitkiden bahsedeceğiz sizlere. Bu bitkiler hem ağız kokusundan sizi kurtaracak hem de dişlerinizin çürümesini engelleyecek.
Tamamen doğal olan bu bitkiler mucizeler yaratmaktadır.
Ensonhaber.com tarafından paylaşılan 10 mucizevi bitkin etkisi bilim insanları tarafından da doğrulanmıştır.
İşte öğrendiğinizde vazgeçilmeziniz olacak 10 harika doğal bitki.
Kakule
Kakule içerdiği antibiyotik etkili sineol maddesi sayesinde dişleri temizler ve tükürük salgısını uyarırken dişleri plak oluşumuna karşı korur. Bunun için yemeklerden sonra kakule tohumlarını sakız olarak kullanmanız yeterlidir. Ayrıca C vitamini açısından zengin limon ekleyerek günde 3 kez çay olarak tüketmek de mümkündür.
Sarımsak ve soğan
Sarımsak ve soğanın antibiyotik etkisi vardır ve diş etlerinde kan dolaşımını iyileştiren kükürt bileşikleri içerirler. Diş çürüklerinin ilerlemesini yavaşlatmak için sarımsak ve soğan tüketimi önerilir. Tüm faydalarından yararlanmak için çiğ veya az pişmiş olarak tüketin. Salatalara çiğ soğan, çorbalara kıyılmış sarımsak koyabilirsiniz.
Stevia
Stevia, 30 antibakteriyel bileşik içerir. Bu nedenle bu bitki çürükler, diş eti iltihabı veya yaralar gibi bazı diş ve ağız hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Diş çürüğünün ilerlememesi için birkaç yaprak stevia çiğneyebilirsiniz.
Nane
Birçok diş macununun mentol içerdiğini fark etmişsinizdir. Nefesi her zaman taze tutmak ve tükürük üretimini tetiklemek için mentol önemli bir maddedir. Aynı zamanda ağız kokusu, diş eti iltihabı ve çürüklere neden olan ağız kuruluğuna karşı da etkili bir maddedir. Antibiyotik özelliği de vardır. Bunun için yemeklerden sonra düzenli olarak bir fincan nane çayı için.
Kekik
Kekik, antik çağlardan beri antibiyotik özellikleriyle bilinir. Yüksek timol içeriği sayesinde diş eti enfeksiyonlarını çok iyi kontrol edebilmektedir. Tedavi için sadece kekikli bir gargara yapın. 150 ml suya bir çay kaşığı kuru kekik ekleyip garara yapmanız yeterlidir. Biberiye ve fesleğen gibi timol bakımından zengin diğer bitkileri de kullanabilirsiniz.
Yeşil çay
Yüksek tanen içeriği ile yeşil çay diş etlerinden kanamayı azaltma gücüne sahiptir. Ancak hepsi bu kadar değil, aynı zamanda ağız kokusunu giderir ve iltihaplanmaya neden olan enfeksiyonlara karşı ağzı koruyan antimikrobiyal özelliklere de sahiptir. Tüm bunlardan dolayı birçok diş macununda kullanılmaktadır. Ayrıca, araştırmalar yeşil çayın çürüklere karşı engelleyici olduğunu göstermiştir. Yeşil çayı gargara olarak kullanabilir veya direkt çay olarak tüketebilirsiniz.
Zencefil
Zencefilin çok etkili bir antibakteriyel, ağrı kesici ve iltihap önleyici olduğu bilinmektedir. Düzenli tüketildiğinde diş eti iltihabını ve ağrılarını azaltma özelliğine sahiptir. Çürükler üzerindeki faydalarından yararlanmak için limonla karıştırın ve gargara olarak kullanın.
Karanfil yağı
Karanfil yağı, diş çürüklerinde boşlukları doldurmak için mükemmeldir. Ayrıca ağrı kesici ve dezenfektan olarak kullanılır. Diş çürüğünüzü tedavi etmek için bir çay kaşığı karanfili 100 ml kaynar suya karıştırın, 15 dakika etki etmesi bekletin ve ardından taze limon suyu ekleyin ve solüsyonla gargara yapın.
Okaliptüs
Okaliptüs, etken maddesi olan sineol veya okaliptol sayesinde diş plağına karşı çok güçlü bir doğal antibiyotiktir. Aynı zamanda diş etleri için dezenfektandır. Diş çürüklerine karşı, bir çay kaşığı kuru okaliptüs kökünü biraz limon suyuyla demleyin. Karışımı gargara olarak kullanın.
Kimyon
Kimyonun antimikrobiyal özellikleri vardır, bu da diş plağıyla savaşmasını sağlar. Birçok insan onu ağız boşluklarına ve diş eti iltihabına karşı önleyici olarak kullanır. İyi bir ağız hijyeni için kimyon tohumlarını çiğneyin.
Evet ağız ve diş sağlığınız için bu doğal mucizelerden yararlanabilirsiniz. Arkadaşlarınızın öğrenmesi için bu bilgileri onlarla da paylaşabilirsiniz.