Biber dolması pişirirken deneyin bu sırları - Asla kuru olmuyor ve içi iyi pişiyor

Biber dolması pişirirken deneyin bu sırları - Asla kuru olmuyor ve içi iyi pişiyor
Biber dolması yaparken işinize yarayacak bir tarifimiz var. Fırında yapılan biber dolmasını çok seveceksiniz.

Biber dolması genellikle tencerede yapılır. Bazen de güveçte. Bizim şimdi sizlerle paylaşacağımız bu tarifte ise fırında yapılıyor. Fırında biber dolması yapmak istediğinizde bu tarifi kullanabilirsiniz.

Gerekli malzemeler;

1/2 kg. dolmalık biber
200 gr. kıyma
1 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı bulgur
1 yemek kaşığı tereyağı

1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı salça
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dere otu
sosu için:
2,5 su bardağı su
2 adet domates

Biber dolmasının tarifi;

Dolmalık biberlerin içini çıkarıp temizleyin yıkadıktan sonra diplerinden 3-4 yerinden bıçakla biberleri delin.


Kıyma, pirinç, bulgur, tereyağı, soğan, sarımsak, salça, maydanoz, dereotu ve baharatları bir kabın içine koyup elinizle hamur yoğurur gibi karıştırın.


Tüm biberlerin içine çok sıkı olmayacak şekilde bu malzemelerle doldurun. Ortasına parmağınız rahatlıkla girebilme ve dışından taşmamalı. En üste domates dilimlerinden kapak yapmalısınız.
Bir fırın kapının içine hazırladığınız biberleri sıkışık olmayacak şekilde yerleştirin. Üstüne su ve salça karışımını dökebilirsiniz. Fırını önceden ısıtın ve 200 derece fırında 1 saat kadar pişirin.

Biberleri fırına sürerken üzerinden zeytinyağı gezdirirseniz biberlerin kuru olmasını da önlemiş olursunuz. Hazır hale gelen biber dolmanızı ister sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz.

İlgili Haberler