Tavuk budunun nar gibi kızarmasını sağlıyor- Bir tutam sürmek yeterli oluyor
Tavuk budu pişirirken işinize yarayacak harika bir tarif paylaşıyoruz. Bu tarife göre tavuk budu pişirin. Hem daha lezzetli hem daha sağlıklı olacak. Tüm detayları sizler için derledik;
Tavuk budu en çok tercih edilen besinlerden. Hem ucuz hem lezzetli olması nedeniyle pilav yanında çok iyi gidiyor. Fırında tavuk pişirirken bilmeniz gereken iki tarifi sizlerle paylaşacağız. Vereceğimiz bu tarifler sayesinde pişireceğiniz tavuk budu hem lezzetli hem de çıtır çıtır olacaktır. Tarif ölçülerine göre hareket ederseniz pişireceğiniz tavuk çok daha lezzetli olacaktır.
İlk tarifimiz kemiksiz tavuk buduyla yapabileceğiniz bir tarif
Fırında Çıtır Tavuk Malzemeler
1 kilo kemiksiz tavuk budu
4 yemek kaşığı süt
1 paket tuzlu kraker
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kadar pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı kadar tereyağı
Fırında Çıtır Tavuk TARİFİ
Tavuk butlarımızı yıkıyor ardından suyunu tamamen süzüyoruz.
Bir kâsenin içerisine yumurtamızı ve sütümüzü alıp yeterince çırpıyoruz.
Tuzlu krakerlerimizi bir kaba alıp iyice toz haline gelecek kadar ufalıyoruz.
Ufaladığımız krakerlerimizin üzerine baharatlarımızı ilave edip, harmanlıyoruz.
Tavuklarımızı pişireceğimiz tepsimizi yağlıyoruz ve tavuk butlarımızı önce yumurtalı karışımıza ardından da ufaladığımız krakerlere batırıp, tepsimize diziyoruz.
Bütün tavuklarımızı aynı şekilde hazırlayıp, tepsimize sıra sıra diziyoruz.
Bütün tavuk parçalarımızın üzerine bir parça tereyağı koyup, fırınımızı 190 dereceye kadar ayarlıyoruz. Tavuk butlarının üzerine eklenen bu tereyağları tavuğun nar gibi kızarmasını ve içinin de çok daha iyi pişmesini sağlıyor. Dilerseniz zeytinyağı da sürebilirsiniz tavukların üzerine..
Fırınımız ısındığında tavuklarımızı fırına yerleştirip, 60 dakika kadar pişiriyoruz.
Fırında çıtır tavuk tarifimiz piştikten sonra artık servise hazırdır.
Haberciniz