Bu yiyecekleri yıkamamak gerekiyor - Yiyecekleri zehre dönüştürüyorsunuz
Çok sayıda yiyeceği yıkamadan tüketmeyiz. Bu bir sağlık kuralıdır. Ancak bazı yiyeceklerin yıkanmaması gerekiyor. Bazı yiyecekler yıkandığında tüm besin değeri uçup gidiyor. Hatta zehre dönüşebiliyorlar. Örneğin yumurtayı kesinlikle yıkamamak gerekiyor. Yıkanan yumurta zehirli hale dönüşebiliyor. Bu yüzden karton kutusundan çıkarmadan buzdolabında muhafaza etmek gerekiyor.
Yıkanmaması gereken tek yiyecek yumurta değil elbette.
Mynet'in geçtiği bir haberde; Yıkanması sakıncalı olan yiyecekler listesi paylaşıldı. Eğer sizlerde bu yiyecekleri yıkıyorsanız bu alışkanlığınızdan derhal vazgeçin ve kendinizi zehirlemeyin!
Asla yıkanmaması gereken 5 yiyecek
1. Yumurta
Çoğu kişi yumurtayı pişirmeden önce yıkamanın daha sağlıklı olduğu düşünür ama bilmedikleri bir şey var: Bakteriler tarafından kontaminasyona ( yabancı madde etkisiyle kirlenme veya saflığını kaybetme) uğramamaları için yumurtalara çözel bir madde konulur. Yıkadığınızda ise bu koruma ortadan kalkar.
2. Tavuk
Tavuk, en kolay besin zehirlenmesine neden olan bir gıda. Tüketirken oldukça dikkatli olmakta fayda var. Tavukta yer alan bakteriler sağlığımızı tehdit edebilir nitelikte. Tifo, paratifo ve gıda zehirlenmesine neden olan salmonella bakterisi, tavuğun yıkanmasıyla elinize yayılır. Bu süreçte tavuğu kesinlikle yıkamayın ve ürünü en kısa sürede pişirin. Tavuğu uzun bir süre bekletmek de oldukça tehlikeli...
3. Kırmızı et
Tavuk gibi kırmızı ette de aynı durum söz konusu...
4. Makarna
Makarnayı yıkadığınız taktirde içinde nişastayı akıtmış oluyorsunuz ve bu da makarna sosunun az emilmesine neden oluyor. Yıkamak isterseniz de pişirdikten sonra bunu gerçekleştirin.
5. Mantar
Suyu çok fazla emdiği için makarnayı yıkamak da sakıncalı. Yıkadığınız zaman elastikiyetini kaybederler.