Turşuda zehir tehlikesi! Üzeri böyle olmuşsa derhal çöpe atın - Asla yemeyin asla

Turşuda zehir tehlikesi! Üzeri böyle olmuşsa derhal çöpe atın - Asla yemeyin asla
Severek tükettiğiniz turşu sizi zehirleyebilir. Eğer evde yaptığınız turşunun üzeri böyle olmuşsa sakın tüketmeyin.

Bağışıklık sistemini güçlendiren besinler arasında turşu ilk sırada yer almaktadır. Pilavın yanına yakışan en iyi lezzetlerdendir. Kırmızı et mi turşu mu sağlıklıdır deseniz bir çok uzman turşu daha sağlıklıdır diyecektir.

Ancak dikkat edilmediğinde turşu zehirleyebiliyor. Özellikle evde turşu yaptığınızda dikkat etmeniz gereken çok önemli bir uyarı var.

Turşuyu kurduktan bir süre sonra turşunun üzerinde beyaz tabaka oluşabilir. Bunu gördüğünüz an hemen almasınız çünkü bu tabaka turşunun bozulmasına neden olacaktır. Bu tabakanın oluşmasının nedeni ise tuz oranında bir sıkıntı olması ve turşuyu uygun sıcaklıkta bekletmemektir.

Bu sorun hemen hemen tüm turşularda olabiliyor.

pickled-cucumber-1630906-960-720.jpg

TURŞUNUZUN BOZULMAMASI İÇİN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

Tarifsiteniz.com'dan Sadık Şimşek'in haberine göre; Turşu kurarken seçtiğiniz malzemelerin de taze ve çürümemiş olmalarına özen gösterin. Çürümüş malzemeler turşularınızın çok çabuk bozulmalarına neden olacaktır. Ayrıca çürümüş veya ezilmiş malzemelerle yapılan turşular çok lezzetsiz olur.

Tuz - sirke ve su oranı çok çok önemli. Mümkünse kaya tuzu kullanarak, tariflerde belirtilen miktarlara bağlı kalarak turşularınızı kurmaya özen gösterin. Turşunuzun içerisinde mutlaka limon, defne yaprağı gibi aroma verici malzemeler kullanın.

pickles-4785605-960-720.jpg

Turşularınızın daha uzun süre dayanmalarını sağlayan iki kilit malzeme ise elma ve nohuttur. Mümkünse turşu kurarken içine elma veya nohut ekleyin. Aşırıya kaçmayın. Bu iki besin turşularınızın içerisinde oluşabilecek küf gibi sorunların önüne geçmede önemli bir yardımcınız olacaktır. Turşu malzemelerinizi doldurduktan sonra üzerine mutlaka bir ağırlık koyun. Ağzını çok sıkı kapatın ve sterilize edilmiş kavanozların içerisinde muhafaza edin. Ters çevirin ve doğrudan gün ışığına maruz bırakmayın. Kavanozlarınızı serin ve güneş almayan yerlerde muhafaza etmeniz durumunda 15 gün içerisinde asla bozulmamış bir turşu elde edebilirsiniz.

İlgili Haberler