Kebap yapmanın püf noktası! Lüks restoranlardakilerden bile lezzetli oluyor

Kebap yapmanın püf noktası! Lüks restoranlardakilerden bile lezzetli oluyor
Fırında kebap nasıl yapılır? İşte tadı damağınızda kalacak bir lezzetin tarifi. Evde kolay bir şekilde kebap yapabileceksiniz! Bilmeniz gereken her şeyi sizler için derledik.

Fırın kebabı, kökeni Selçuklulara kadar uzanan bir yeme olarak bilinir. Selçuklu zamanında Konya’nın mahalle aralarında küçük fırınların, bakır leğenlerde etleri pişirmesiyle günümüze kadar gelmiş bir lezzettir. Konya'nın dört bir yanındaki restoranlarda bu lezzeti yemek mümkün. Sıcacık pidenin üzerine nar gibi kızarmış koyun veya kuzu etinin eklenmesi ile yapılan fırın kebabına, közlenmiş biber ve domates eklendiğinde tadından yenmez bir yemek olmaktadır. Yapımı oldukça basit olan bu yemeği evde denemek isterseniz tarifini sizin için derledik.

İşte fırın kebabıyla ilgili bilmeniz gereken her şey!

Fırın kebabında sadece ön kol ve kaburga etleri kullanılır. Belli bir aşamadan geçen etler büyük bir bakır leğene alınır. Taş fırın içinde meşe odunu ateşinde pişer. Pişirme süresi 5-6 saat arasında değişir. Bu kadar uzun sürede pişince 3 kg etten 1 kg kebap elde edilir. Tek 100 gr., bir buçuk 150 gr müşterinin isteğine veya yiyeceğine göre servis yapılır. Fırın kebabının yanında baş soğan tabir ettiğimiz kuru soğan verilir. Konya kebabının en önem özelliklerinden biri de yerken çatal kullanılmamasıdır.

Peki fırın kebabı evde nasıl yapılır?

Gerekli malzemeler

2 kilogram koyun eti
45-50 gram iç yağı
Tuz
Yarım su bardağı su

Fırın kebabı tarifi Nasıl yapılır?


Düdüklü tencerenin dibine iç yağını serip, koyun etini üzerine eşit şekilde yerleştirin.

Damak zevkinize göre tuzunu atın ve son olarak da su ekleyin.

Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 2 saat pişirin. Afiyet olsun.

İlgili Haberler