Can Coşkun

Can Coşkun

Can Coşkun hakkında

Can Coşkun Kimdir?

Can Coşkun,1989 yılında Mersin’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Mersin’de bitirdi. Girne Amerikan Üniversitesi İngilizce Ulaştırma ve Lojistik Bölümü’nden mezun oldu.

Meslek hayatına başlangıcı

2008 yılında üniversitenin medya birimlerinde çalışmaya başladı. Muhabirlik, radyo programcılığı ve editörlük yaptı. 2009 yılından itibaren Kuzey Kıbrıs’taki çeşitli basın-yayın organlarında İngilizce-Türkçe yayınlarda çalışmaya devam etti. KKTC Devlet Televizyonu BRT ve BRT 2 kanallarında dış yapım programlar hazırlayıp sundu. 2010 yılından 2012 yılı sonuna dek Birgün Gazetesi’ne özel haberler yaptı, dosyalar hazırladı.

HalkTV ile buluşma

2013 yılının Kasım ayından itibaren Halk TV’de çalışmaya başladı. Muhabirlik, editörlük, rejisörlük, spikerlik ve yapımcılık görevlerini icra etti. 2016 yılından bu yana Halk TV’de Gündem Özel, Diplomasi, Siyasetin Gündemi gibi haber ve tartışma programlarını hazırlayıp sundu. Belgesel ve dosya haberler hazırladı. 2017 yılında, Türkiye ile ABD arasındaki vize krizinin sona erdiğini duyuran özel habere imza attı. 2018 yılında, İçişleri Bakanlığı’nın, hilafet çağrısının yapıldığı belediye aracı için soruşturma izni vermediğini ortaya çıkardı. 2019 yılında, seçim anketlerindeki manipülasyonu ortaya koyan ses kaydına ulaşarak, “CHP ve İYİ Parti seçmenine yönelik skandal anket manipülasyonu” haberiyle gündeme geldi. Halen, hafta içi her gün 13-16 saatleri arasında hazırlayıp sunduğu Haber Masası ile reytinglerde açık ara farkla birinci sırada yer almaya devam ediyor.

2020 yılının sonunda, Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifasını Türkiye’ye ilk teyit eden haberi uluslararası birçok kuruluşta yer buldu. AB Şeffaflık Ödülü final adaylarından biri oldu. İstifanın perde arkasını Mayıs 2021'de AF TALEBİ adıyla kitaplaştırdı.

Sadece halktv.com.tr'de

2021 Eylül ayı itibariyle okurlarıyla yalnızca halktv.com.tr'de buluşacak olan Can Coşkun'un yazılarını halktv.com.tr'den takip edebilirsiniz.