Mesele Erdoğan'ın rahatsızlığı iddiası değil 3 Kasım sessizliği

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili olduğu düşünülen ve aylar önce yapılan Fatih Tezcan paylaşımı, bugün söylenmiş gibi sosyal medyada kullanılınca film koptu, bir "hastalık" iddiası yürüdü gitti.

Aksi bir açıklama olmadıkça her biri sadece gelip geçici spekülasyonlara işaret eder.

Bu yazının bahsi ise geride bıraktığımız günün muhasebesinden ibaret.

3 Kasım 2002.

Türkiye Cumhuriyeti, Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı ile tanıştı.

19 yıl geçti.

Dün Erdoğan'ın rahatsızlığı yönündeki iddialar tartışılırken benim dikkatim yapılacak konuşmalardaydı. Fakat durum geçmiştekilerden farklı seyretti.

Erdoğan'ın rahatsızlığı var mı, grip mi, yorgun mu, bilmiyoruz. Resmi açıklama konusunda tam yetkili İletişim Başkanı Fahrettin Altun sadece "dosta güven düşmana korku" paylaşımı yaptı. Bu "rahatsızlık yok" demenin bir yöntemi olsa gerek.

Zaten mesele Erdoğan'ın rahatsızlığı iddiası değil 3 Kasım sessizliği.

Erdoğan dün partisinin grup toplantısını yapmadı. Genel teamül, iki haftada bir grupta konuşma yapması olsa da tarih özeldi.

Partinin uzun iktidarını simgeleyen 3 Kasım'ın 19'uncu yılı için yapılacak bir kürsü konuşması es geçildi.

Parti sosyal medya hesabının kutlama paylaşımı öğleden sonra yapıldı. 15'e geliyordu saatler...

Erdoğan'ın 3 Kasım 2002'nin yıldönümündeki tek programı birkaç büyükelçiden niyet mektubu kabul etmekti. Orada da görüşmeler bir demeç getirmemişti.

Ajanslar, gün boyu bir açıklama gelmemesinden hareketle olsa gerek saat 18 sularında kendisiyle ayakta yapılan bir 3 Kasım röportajını paylaştı. Belki de gündemdeki rahatsızlık iddialarına yönelik de bir mesajdı bu.

Erdoğan'ın sosyal medya paylaşımı ise ancak akşamın ilerleyen saatlerinde geldi. Ajans röportajından da sonra. Saatler 20'yi geçmiş, akşam geceye dönmeye başlamıştı.

Gecmişi kontrol ettim. Önceki yıllarda mesaj ve kutlamaların en erken 11, en geç 15 saatleri arasında paylaşıldığını tespit ettim.

O halde sorular şöyle:

Kamuoyu ve medya genelinde 3 Kasım siyaseten neden geçmişe nazaran sönük geçildi?

Erdoğan yorgun veya grip de olabilir, hesapları kendi kullanmıyor ki. Sosyal medya ekibinin yönettiği parti hesabından neden akşam üzerine doğru ve Erdoğan'ın hesabından neden gün bittiğinde paylaşım yapıldı?

19.yılda icraatlar üzerine parti grubunda yapılabilecek bir konuşma neden es geçildi?

Yanıt veya kulis gelirse paylaşalım, bakalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Can Coşkun Arşivi