Bu şekilde düşünenlerin ömrü en az 7,5 yıl uzuyor ve hafızaları asla hasar görmüyormuş
Uzun ömürlü insanlarla ilgili araştırmalar sürüyor. Yapılan bir araştırma yine bilinen her şeyi alt üst etti. Haberciniz'de yer alan bir içerikte; Uzun ömürlü olmayı sağlayan düşünme yöntemine yer verildi.
Dünya üzerinde milyonlarca insan, uzun ömürlü olmak istiyor. Yaşlanmak ise herkes için korkutucu görünüyor. Fakat yaşlanmaya olan bakış açınızı değiştirirseniz, daha uzun ömürlü olabilirsiniz. Bu durum aklınızı karıştırabilir ama bilimsel bir araştırmaya göre, yaşlılığa iyimser bakanlar daha uzun yaşıyor.
Cornell Üniversitesi'nin Bronfenbrenner Araştırma Merkezi'ndeki araştırmacılar, yapılan çalışmaları inceleyerek dikkat çeken bulgulara ulaştı.
YAŞLILIĞA OLUMLU BAKANLARIN ÖMRÜ UZUYOR
Yaşlanmayı olumlu gören insanlar, diğerlerine göre 7,5 yıl daha fazla yaşayabiliyor. Aynı zamanda bu insanlar, daha yüksek işlevselliğe de sahip oluyor.
Yaşlanmaya karşı olumsuz tutumda olanlar ise kalp krizi, inme gibi kalp hastalıklarını daha fazla yaşamaya eğilimli oluyor. Yaşlılık, herkes için kaçınılmaz bir durumdur. Bu yüzden yaşlanmayı kabul etmek, daha sağlıklı ve uzun ömürlü bir hayat yaşamaya yardımcı oluyor.
YAŞLILIĞI KABULLENMEYE BAKIN
Bu nedenle eğer uzun ömürlü olmak istiyorsanız, yaşlanmaya karşı olumlu bir tavır takının. Herkesin aynı süreçten geçtiğini, herkesin genç olduğu gibi hayatın bir evresinde yaşlandığını aklınızdan çıkarmayın. Bunu başarabilirseniz uzun ve sağlıklı bir ömür geçirme oranınız da o kadar artacaktır.
HAFIZAYI KORUYAN YİYECEKLER
NTV'de yer alan bir içerikte de ; Hafızayı koruyan yiyeceklerin listesi paylaşıldı. İşte o yiyecekler
Ceviz: Ceviz içeriğindeki omega 3 ve 6 yağ asitleri, fosfor, kalsiyum, potasyum ve demir açısından zengin bir besin. Yapılan bilimsel çalışmalar cevizin hafızayı, algı ve öğrenme yetilerini iyileştirdiğini göstermiş. Günde 3-4 tam ceviz tüketmenin beyin sağlığı için önemli. Çocuklar da beyin gelişimi için günde en az 2 tam ceviz ya da yine omega 3 içeriği zengin fındık -bademden günde 10/15 adet tüketmeliler.
Yoğurt: Zengin bir kalsiyum deposu olan yoğurt içeriğindeki tirozin ile hafızayı güçlendirmeye yardımcı oluyor. Yoğurt ya da diğer süt ürünlerinden günde en az 2 porsiyon (süt ya da yoğurt) tüketmeye özen gösterin.
Yer fıstığı: Zengin bir niasin kaynağı olan yer fıstığı bu özelliği ile beyin sağlığının korunmasına yardımcı oluyor. Sinir sisteminin sağlıklı çalışmasına katkıda bulunmasının yanı sıra Alzheimer riskini de azaltıyor. Ancak yer fıstığının alerjik özelliğini ve yüksek kalorili olduğunu da unutmayın. Bu nedenle günde 15/20 adet tüketmeniz yeterli olacaktır.