Eklenince çorbayı lezzetli hale getiriyor. Lokantacılar sır gibi saklamıştı
Çorba pişirirken bazı püf noktalara dikkat etmek gerekiyor. Bir çok lokantada satılan çorbalar çok daha lezzetli oluyor.
Lokantalardaki çorbalar peki neden lezzetli oluyor?
* Çeşme suyu kullanılmıyor.
* Hazır tavuk suyu değil gerçek tavuk suyu kullanılıyor.
LOKANTA USULÜ MERCİMEK ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Peki lokanta usulü mercimek çorbasının tarifi nasıldır? İşte bilmeniz gereken tarif;
2 su bardağı kırmızı mercimek.
1 litre su.
Yarım çay bardağının yarısı kadar sıvı yağ.
50 gr tereyağı.
2 adet soğan. (orta boy)
2 tatlı kaşığı tuz.
1 çay kaşığı karabiber.
1 tatlı kaşığı nane.
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber.
1 çorba kaşığı un.
1 çorba kaşığı salça.
Mercimek Çorbasının Yapılışı;
*Mercimek, soğanı yıkayıp tuz ilave ederek tencereye koyalım.
*Üzerine 5 bardak su koyarak orta ateşte 20-25 dakika pişirelim.
*Pişen malzememizi blendır yardımı ile pürüzsüz hale getirelim.
*Ayrı bir tencerede sıvı yağ ve un ekleyelim.
*Un pembeleşmeye başlayınca salça ilave edelim.
*Blendır da karıştırdığımız karışımı yağlı, unlu olan tenceremize katalım. Tenceremizi karıştırarak 15 dakika bu şekilde pişirmeye devam edelim.
*Tavada 50 gr tereyağı eriterek içine baharatları ilave edelim.
*Tavada hazırlamış olduğumuz tereyağlı sosumuzu tencereye döküp 10 dakika karıştıralım.
*Pişen çorbamız servise hazır.
Mercimek Çorbasının Püf Noktası;
Mercimek, çok çabuk su çeker, ateşin orta derecede olmasına özen gösterelim. Eklediğiniz su gerçek haşlanmış tavuğun suyu olursa mercimek çorbanız daha lezzetli olacaktır. En azından 1 bardak tavuk suyu eklemeniz çorbaya lezzet katmaktadır.