Tarhana çorbası böyle pişerse çok daha doyurucu oluyormuş- Hiç denenmemişti

Tarhana çorbası böyle pişerse çok daha doyurucu oluyormuş- Hiç denenmemişti
Türk mutfağının en çok sevilen çorbalarından biri olan Tarhana çorbasını birde böyle pişirmeyi deneyin. Çorbanız hem daha sağlıklı hem daha doyurucu olacak

Tarhana çorbası, Türk mutfağındaki en faydalı çorbalardandır. Özellikle kış aylarında severek tükettiğimiz tarhana çorbasıyla ilginç bir tarif paylaşıldı.

Balkanların şirin ülkesi Kuzey Makedonya'da pişirilen tarhana çorbasının içerisine yeşil mercimekte ekleniyormuş. Şifa deposu mercimek sayesinde tarhana çorbası hem daha doyurucu hem daha sağlıklı oluyormuş. Uskuphaber.com sitesinde yayınlanan bir içerikte de şifa deposu tarhana çorbasının tarifi paylaşıldı. İşte denediğinizde çok şaşıracağınız o tarifle ilgili bilgiler.

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı tarhana
  • Yarım su bardağından biraz az yeşil mercimek
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz

Yapılışı

İlk olarak tarhanayı 1 su bardağı suda açın. Ardından çorbayı yapacağınız tencereye tereyağını alın ve kızdırın. Salçayı ve rendelenmiş sarımsakları ilave edin ve kavurmaya başlayın. Biraz kavurduktan sonra pul biberi ekleyin. Salçanın kokusu çıkınca üzerini örtecek miktar su ilave edin ve mercimekleri ekleyin.

Mercimekler yumuşayınca tuz ve nane ekleyin. Ardından önceden suda açtığınız tarhanayı ekleyin ve güzelce telle karıştırın. Daha sonra arzu ettiğiniz miktarda suyunuzu ilave edin ve karıştırarak pişirmeye devam edin.

İlgili Haberler