Soğan + bal kimsenin hiç kimse düşünememişti bile.. O sorunu önlüyormuş

Soğan + bal kimsenin hiç kimse düşünememişti bile.. O sorunu önlüyormuş
Türk mutfağında çokça tüketiliyorlar. Soğan ve balla ilgili herkesi şaşırtacak mucize bilgiler. Meğer süper ikili birleştiklerinde tam bir şifa deposuna dönüşüyormuş

Soğan ve bal kürü son dönemde en etkili kürlerden biri olarak dikkat çekiyor. Bir çok beslenme uzmanı da bu kürü öneriyor.

Kış aylarında öksürük, balgam ve soğuk algınlığı gibi sorunlarla sıkça karşılaşmaktayız. Bu rahatsızlıklardan doğal yollarla kurtulmakta mümkün olabiliyor.

Akşam'da yayınlanan bir içerikte; Soğan + bal mucizesinden bahsedildi. İki süper besin birleştiğinde meğer vücutta hastalıktan eser bırakmıyormuş.

Peki soğan ve bal kürü nasıl hazırlanıyor? İşte bilmeniz gereken her şey!

Hazırlanışı oldukça basittir. Bir adet kuru soğanı iri şekilde doğrayın. Ardından üzerine bir yemek kaşığı bal koyup, bu karışımı bir kavanozun içinde en az 3 saat kadar sulanması için bekletin. Daha sonra elde ettiğiniz suyu için. Öksürüğünüze iyi gelecektir. Soğan vücuttaki enfeksiyonları gidererek bağışıklığı güçlendirirken bal içerdiği vitamin ve minerallerle güç ve enerji verir.


KARABİBER DE EKLENMELİ

Karabiber ve bal karışımının da en büyük faydası öksürük üzerinedir. Karabiber, kimi zaman farklı hastalıklardan dolayı meydana gelen öksürükleri önlemede, kimi zaman da farklı alerjik durumlarda meydana gelen inatçı öksürüklerin giderilmesinde çok büyük fayda sağlar. Bal ilave edildiğinde ise etkisini daha da artırmaktadır. Kaynar suyun içerisine çekilmiş karabiber ve bal ekleyerek karıştırın. Demlendikten sonra süzüp içebilirsiniz.

SOĞANIN FAYDALARI

Soğan özellikle A vitamini , C ve B vitaminleri açısından önemli bir kaynaktır. Ayrıca kükürt, iyot, kalsiyum, demir, folat, magnezyum, fosfor, potasyum ve antioksidanlar açısından da zengindir. A vitamini hem enfeksiyonlara karşı bağışıklığı hem de göz sağlığını destekler B vitaminleri ise suda eriyen vitaminlerdir.

BALIN FAYDALARI

  • Bal, prebiyotiktir. Vücuttaki yararlı hücreleri arttırır.
  • Cildi iyileştirir, kepeğe ve kaşınmaya iyi gelir.
  • Alerjik semptomları azaltır.
  • İçerisinde bazı kanser risklerini azaltacak flavonoidler barındırır.
  • Boğazı yumuşatır, öksürüğe iyi gelir.
  • Antibakteriyeldir.
  • Enerji verir.

Bu iki besin birleştiğinde tam bir şifa bombasına dönüşmektedir. Soğan ve balla ilgili öğrendiğiniz bu bilgileri gönül rahatlığıyla uygulayabilirsiniz. Kokusundan dolayı nefret edilen soğan aslında yeryüzündeki en etkili ilaçlardan biridir.

KIŞ AYLARINDA BOLCA TÜKETMEK GEREKİYOR

* Uzmanlara göre kış aylarında özellikle soğanı bolca tüketmek gerekiyor.

* Soğan kış hastalıklarından koruma konusunda en etkili ilaçlardan biri. Kokusundan dolayı tüketmek istemeyenler varsa öğrenmiş oldukları bu bilgilerden sonra bir kez daha düşünecekler.

*Soğan yeryüzündeki en şifalı sebzeler arasında ilk sıralarda yer alıyor

İlgili Haberler