Kızartma yaparken denemeniz gereken yöntem.. Ne yağ çekiyor ne ev kokuyor
Kızartma yaparken herkesin korktuğu tek şey yağ sıçramasıdır. Mutfağın zemini, ocak, çevresindeki çaydanlık ya da diğer tencereler yağ içinde kalır çoğu zaman. Aynı zamanda daha büyük bir risk oluşabilir. Kendimizi de yakabiliriz. Tüm bu olanları engellemek peki mümkün mü? Hiç merak etmeyin, işte kızartma yaparken yağ sıçramasını bitirecek en etkili yöntem...
Haberciniz'de yer alan bir içerikte; Kızartma yaparken yağ çekmesini bitirecek yöntemler paylaşıldı. Deneyen herkes faydasını gördüğünü belirtiyor.
KIZARTMA YAPARKEN YAĞ SIÇRAMASINI BİTİRECEK YÖNTEM
Öncelikle kızartma yapacağınız tencere ya da tava kesinlikle kuru olmalı. Su, yağın sıçramasına neden olur. Tencerenizi/tavanızı yeni yıkadıysanız bir kağıt havlu yardımıyla tamamen kurulayın.
Bu noktada yapmanız gereken şey olabildiği kadar derin bir tencere ya da kızartma tavası kullanmak olmalı. Çünkü yağ sıçrarsa derin bir tencerede olacağı için hiç etrafa saçılmayacaktır.
Kızartma yapacağınızda yağın sıcaklığını kontrol edin. 180 derece civarında olmalıdır. Eğer dereceniz yoksa bir ekmek parçası ya da sarımsak, tuz gibi şeyler kullanarak anlayabilirsiniz. Eğer yağ çok köpürürse, o zaman sıcaklığın aşırı yükseldiğini, biraz soğuma gerektiğinin sinyalini size verir.
Yağın dumanının tütmemesine çok özen gösterin. Eğer tütme olursa anlayın ki o yağ yanmıştır ve lezzetsiz bir yiyecek yiyeceksinizdir.
Kızartma yaparken yağın sıçramaması için en önemli noktalardan biri de kızartacağınız yiyeceklerin kuru olmasıdır. Patates kızartacaksanız fazla nemini mutlaka alın. Patlıcan kızartacaksanız acı suyunu aldıktan sonra mutlaka patlıcanları süzüp kurulayın. Çünkü su ne kadar çoksa, yağ o kadar sıçrar.
Dondurulmuş bir ürün yiyecekseniz 10 dakika kadar çözdürüp öyle kullanın ki fazla buzunu bıraksın. Bu da sıçramayı engeller.
Sıçramayı azaltmak için kızartacağınız ürünü içinde bırakacak kadar yağ kullanın. Böylece yiyeceğiniz, tamamen yağa batacaktır.