Yaprak sarma pişirirken birde böylesini deneyin. Tencereyi bir kenara atın. Böyle daha lezzetli
Yaprak sarma, Türk mutfağında genelde ya tencerede yada güveçte yapılıyor. Oysa fırında yapılan yaprak sarma çok daha lezzetli oluyor.
Hatta tencerede yapılandan daha iyi pişiyor. Lezzeti ise hayran bırakıyor. Sizlerde öğrendikten sonra yaprak sarmayı artık tencerede değil fırında pişireceksiniz.
İşte yaprak sarma yaparken bilmeniz gereken her şey!
Malzeme listesi
* 600 gr Orta Yağlı kıyma
* 400 gr Salamura Yaprak
İç malzemeler
Bir bağ maydanoz
* 2 kahve fincanı kırık pirinç
* 1 kahve fincanı ince bulgur
*1 Büyük boy kuru soğan
* 2 yemek kaşığı biber&domates salçası
* 4 Yemek kaşığı domates püresi
* BAHARATLAR ( tuz,karabiber,pul biber, nane,kimyon)
TARİFE GEÇELİM
Kıyma ile iç malzemelerin tümü derin bir kapta güzelce karıştırılır.. Sadece salçadan bir yemek kaşığı katmak yeterli oluyor.
Ve yapraklarımızın suyu süzdürülüp sarma işlemi yapılır.. Borcam içerisine sıralı bir şekilde yaprak sarmaları yerleştiriyoruz..
1 litre ılık suda 1 yemek kaşığı domates-biber salçamızı inceltiyoruz ve sarmaların üzerinden yavaş yavaş döküyoruz.
Borcamın üzerini kapağıyla kapatıp 200° derecede yaklaşık 1 saat pişiriyoruz.. Fırından eve yayılan o kokuya hayran kalacaksınız.
Pişen yaprak sarmalarınızı yoğurtla servis edebilirsiniz.