Pişirdiğiniz yaprak sarma bu teknikle dağılmayacak.. Ayrıca İçi de o kadar iyi pişiyor ki..

Pişirdiğiniz yaprak sarma bu teknikle dağılmayacak.. Ayrıca İçi de o kadar iyi pişiyor ki..
Yaprak sarma pişirirken işinize yarayacak harika aşçılık sırları bulunuyor. Bu yöntemleri deneyin. Pişireceğiniz yaprak sarma çok daha lezzetli olacak

Yaprak sarma kültürümüzde en sevdiğimiz yemeklerin başında gelir. Misafirlerimiz geldiği zaman olsun veya bayram zamanları olsun mutlaka herkes yaprak sarma yaparlar. Yaprak sarmanın dağılmaması için ise bazı püf noktalar yer alıyor. Tarifsiteniz.com'da yer alan püf noktaları atlamadan sarmanızı yaparsanız hem dağılmıyor hem de içi yeterince pişmiş oluyor.

Yaprak sarma yapacağınız zaman vereceğimiz tarifle sarmanızı yaparsanız hem sarmanız daha lezzetli olacak hem de ne pişince ne de piştikten sonra dağılmayacaktır. Burada en önemli detay yaprağın kalitesiyle aynı zamanda da iç malzemelerin kalitesidir. Tabi ki pişirme ölçüleri de büyük önem taşımaktadır. Bu yüzden yaprak sarma tarifimizi arkadaşlarınızla sizlerde paylaşmayı sakın unutmayın.

YAPRAK SARMA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

500 gram kadar üzüm yaprağı
1 adet orta boy limon
Ve zeytinyağı


İç harcı için malzemeler

2 orta boy kadar kuru soğan
1,5 su bardağı kadar pirinç
Ve Maydanoz
1 yemek kaşığı kadar salça - isteğinize göre acıbiber veya domates salçası
Karabiber isteğe göre
Kırmızı pul biber isteğe göre
Kimyon isteğe göre
Nane isteğe göre
Tuz
2 yemek kaşığı kadar da sıvı yağ

Yaprak Sarması Tarifi Nasıldır?

İlk önce salamura yapraklar 3 dakika sıcak suda bekletilir ve ardından yıkanarak süzgece alınır. Geniş bir kabın içerisine soğanlar rendelenir. Üzerine ise zeytinyağı ilave edilir. Önceden bekletilmiş pirinçler yıkanarak kabın içerisine ilave edilir. Tercihen pirinçlerinizi 1 gece suda bekletmeniz önerilir. Ardından baharatlar ile salça ve tuzda ilave edilerek ince ince kıyılmış maydanozlar ilave edilip karıştırılır. Bu harç çiğ olacaktır. Yaprağın geniş kısmına bu iç harçtan konulur ve rulo gibi iki yanlardan güzelce kapatarak sarılır. Bu işlem tüm yapraklar bitene kadar sürmelidir. Sarmış olduğumuz yaprakların üzerine zeytinyağı , limon dilimleri ekleyip yaklaşık 5 su bardağı kadar da sıcak su ilave ederek ocağın altı kısık ateşte pişirilir ..

DAĞILMAMASI İÇİN PÜF NOKTA

Yaprak sarmalarınızın dağılmaması için tencere kapağından biraz daha küçük ebatta bir tabak ile kapatabilirsiniz. Bu yöntemi uygularsanız sarmalarınız asla dağılmayacaktır. Ve kısık ateşte pişirmeye mutlaka özen gösterin.

İlgili Haberler