Lokanta uslarınınki kadar lezzetli mercimek çorbası böyle pişiriliyormuş! Blendersız üstelik..
Lokantalarda satılan mercimek çorbaları çok daha lezzetli oluyor. Evde de lokantalardaki kadar lezzetli mercimek çorbası pişirmek mümkün. Sadece bazı püf noktaları bilmek gerekiyor.
Tarifsiteniz.com'da yer alan bir yazıda; Lezzetli mercimek çorbasının tarifi paylaşıldı. Evde sizlerde mercimek çorbası yaparken bu tarif sırlarını deneyebilirsiniz. Mercimek çorbası, Türk mutfağının en sevilen çorbasıdır. Yapılışı da son derece basit olan mercimek çorbası oldukça lezzetli ve besleyicidir. Bir de et veya tavuk suyu ile hazırlıyorsanız tam bir şifa deposu haline geliyor.
Ancak birçok kişi ne yazık ki bu lezzeti evinde yapamıyor. Çünkü iyi bir mercimek çorbası için blender gerekiyor. Vereceğimiz tarifte blender yoksa da üzülmeyin. Pürüzsüz ve mükemmel bir mercimek çorbası tarifi yapabileceksiniz.
Evinde blender olmayan ve mercimek çorbası yapmak isteyenler için bu tarif iyi gelecek. Şimdiden afiyet olsun!
Malzemeler
- 1,5 su bardağı mercimek
- 2 tane kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 fincan un
- 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı pul biber
- 2 çay kaşığı tuz
- 8 su bardağı et/tavuk suyu
Yapılışı
İlk olarak yıkanmış kırmızı mercimeği 2 su bardağı su ile yumuşayana dek pişirin. İyice yumuşayan mercimekleri orta delikli süzgeçten geçirin.
Tencereye sıvı yağı ekleyin. Yemeklik doğranmış kuru soğanı pembeleşene dek kavurun. Ardından ezilmiş sarımsakları ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun. Unu ekleyin ve kokusu çıkana dek kavurun. Daha sonra süzgeçten geçirilmiş mercimekleri, tuzu ve pul biberi ekleyin. Et veya tavuk suyunu ekledikten sonra 10 dakika kaynatın. Bir kaç kez iyice karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz.