Yangının ortasında yürekleri ısıtan görüntü: Keçiyi sırtlarında taşıdılar
Antalya’nın Serik ilçesindeki orman yangınında yürümekte zorlanan “Sarıkız” adlı keçi, 11 yaşındaki Feyzi Fırat Aksay ve 12 yaşındaki kuzeni Furkan Aslan tarafından dönüşümlü olarak sırtlarında taşınarak güvenli bölgeye götürüldü.
Antalya’nın Serik ilçesinde çıkan orman yangını sırasında yürümekte güçlük çeken keçi, 11 yaşındaki Feyzi Fırat Aksay ve 12 yaşındaki kuzeni Furkan Aslan tarafından sırtlarında taşınarak güvenli bölgeye götürüldü.

YANGIN 9 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI
Serik ilçesine bağlı Sarıabalı Mahallesi’nin Yemişlitahta, Hacıveliler ve Çiftlik mevkilerinde önceki gün eş zamanlı orman yangınları çıktı. Yaklaşık 9 saat süren çalışmaların ardından kontrol altına alınan yangın, Sarıabalı’nın yanı sıra Deniztepesi Mahallesi’ne de kısmen sıçradı.
Yangında ilk belirlemelere göre biri boş 6 ev yandı. Çok sayıda plastik sera ve tarım arazisi de zarar gördü. Yangının tehdit ettiği yerleşim yerleri için tahliye kararı alınırken, vatandaşlar hayvanlarıyla birlikte bölgeden uzaklaştırıldı.
“KUCAKLAYIP, TAŞIDIM”
Yangının ortasında yürümekte zorlanan keçinin imdadına ise Feyzi Fırat Aksay ve kuzeni Furkan Aslan yetişti. 2 kuzen dönüşümlü olarak sırtlarında taşıdıkları keçiyi yangın bölgesinden uzaklaştırırken, bu anlara ilişkin sanal medyada paylaşılan görüntü ilgi çekti. Feyzi Fırat Aksay, hayvancılık yapan ailesiyle keçileri otlatmaya götürdüklerini, kendisinin büyüttüğü ve 'Sarıkız' adını verdiği keçisi yürümekte zorluk çekince geride bırakmadıklarını söyledi. Feyzi Fırat Aksay, "Hayvanlarımızı otlatmaya gitmiştik. Bu da rahatsızlandı. Kenarda kaldı. Ben de omuzladım ve buraya getirdim. O an rahatsızlandığı için biraz üzüldüm. Bu benimdi, omuzladım getirdim. Adı 'Sarıkız'. Bu şekilde kucaklayıp, taşıdım. Onu çok seviyorum. Boynuzu daha önceden kırılmıştı, çok üzülmüştüm" dedi. Feyzi Fırat Aksay, büyüdüğünde hayvancılık yapmak ve kepçe operatörü olmak istediğini de söyledi.
"YARISINA KADAR O TAŞIDI, YARISINA KADAR BEN"
Furkan Aslan da boş zamanlarında yardım etmek ve birlikte gezmek için kuzeni ile ailesinin yanına gittiğini anlattı. Olay günü hayvan otlatmaya gittiklerini belirten Aslan, "O gün mala gitmiştik, koyun gütmeye. Hayvan hastaydı. Fırat aldı kucakladı, sırtına almasına yardım ettim. 'Yorulduysan alayım' dedim. Sonra ben aldım sırtıma, götürdüm. Önce Fırat taşıdı, sonra ben taşıdım. Yarısına kadar o taşıdı, yarısına kadar ben taşıdım" diye konuştu. Furkan Aslan, hayvanları çok sevdiğini ve büyüyünce de hayvancılık yapmak istediğini aktardı. (DHA)
Yangına müdahale sırasında fark edildi! Kaplumbağanın yardımına itfaiye koştu
Ehliyetsiz yakalandı kullandığı araç uyuşturucu deposu çıktı