Sarımsaklar bozuluyorsa bu teknikle asla bozulmuyor.. Aylarca sarımsaklar taze kalıyor

Sarımsaklar bozuluyorsa bu teknikle asla bozulmuyor.. Aylarca sarımsaklar taze kalıyor
Türk mutfağında çokça tüketilen besinlerden biri olan sarımsak zamanla küflenebiliyor veya bozulabiliyor. Bu teknikle sarımsaklar asla bozulmuyor

Sarımsak, en faydalı besinlerden. Türk mutfağında da çokça besinde sarımsak tüketiyoruz. Çokça satın aldığımız sarımsaklar bozulduğunda veya küflendiğinde mecburen çöpe atıyoruz. Oysa sarımsakları aylarca taze bir şekilde muhafaza etmek mümkün. Şimdi paylaşacağımız teknik sayesinde sarımsaklarınız asla bozulmayacak.

garlic-2097759-960-720.jpg

Mynet'te yer alan bir içerikte; Sarımsakların aylarca taze kalmasını sağlayan yöntemler paylaşıldı

SOYULMAMIŞ SARIMSAKLARI ÖRÜN!


Sarımsaklarınızı henüz soymadıysanız ve bu şekilde muhafaza etmek istiyorsanız, birazdan bahsedeceğimiz adımları uygulayabilirsiniz. Hatta bazen dışarıdan aldığınız sarımsakların zaten örülmüş olduğunu da görmeniz mümkün.

Özellikle sapları uzun olan sarımsakları almayı tercih edin.

Her bir sarımsak dalını sap kısımlarından saç gibi birbirine örün.

Ördüğünüz sarımsakları bozulmaması ve filizlenmemesi için nemden ve sıcaktan uzak, karanlık bir yerde saklayın.


SOYULMUŞ SARIMSAKLARI BUZLUKTA SAKLAYIN


Daha sonra sarımsak soymakla uğraşmamak için bir seferde hepsini soyup o şekilde saklamak istiyorsanız bu yöntemi deneyebilirsiniz.

Sarımsakların hepsini soyun ve ardından güzelce yıkayın.

Temiz bir bez veya havlu kağıt yardımıyla dişleri kurulayın.

garlic-1374329-960-720.jpg
Tamamen kuruduklarında buzlukta kullanabileceğiniz hava almayan bir kap veya buzdolabı poşetine aktarın.

Bu şekilde derin dondurucu veya buzlukta uzun süre saklayabilir, yemek yaparken çıkarıp kullanabilirsiniz.


SARIMSAK DİŞLERİNİ ZEYTİNYAĞINA KOYUN


Sarımsakları soyup buzlukta saklamayı tercih etmiyorsanız, soyduktan sonra uygulayabileceğiniz farklı bir yöntem daha var.

Sarımsakları güzelce soyun ve yıkayın.

Hepsini bir kavanozun içine aktarın.

Kavanoza sarımsakların üzerini kapatacak kadar zeytinyağı koyun.

Kapağını sıkıca kapattıktan sonra buzdolabında saklayın.

Sarımsaklarınızı bu şekilde 1 yıla kadar saklayabilirsiniz. Hem de elde ettiğiniz sarımsaklı zeytinyağını salata ve yemeklerinizde kullanabilirsiniz.

garlic-545223-960-720.jpg
SOYULMUŞ SARIMSAKLARI RENDELEYİN


Yemek ve salatalarda rendelenmiş veya ezilmiş sarımsak kullanıyorsanız bu yöntem tam size göre!

Sarımsakların kabuklarını soyun, yıkayın ve kurulayın.

Ardından ister rendeleyin, ister küçük küçük doğrayın, isterseniz de havanda ezin.

Sarımsakları hava almayacak kapaklı bir kavanoza aktarın.

Üzerine bol zeytinyağı ve biraz da tuz ekleyin.

Güzelce karıştırıp kapağını kapatın ve buzdolabında muhafaza edin.

garlic-3791503-960-720.png
RENDELENMİŞ SARIMSAKLARI BUZLUKTA SAKLAYIN


Rendelenmiş sarımsak kullanıyorsanız ve çok daha uzun süre saklamak istiyorsanız buzlukta saklama yöntemi işinize yarayabilir.

Sarımsakları iyice ayıklayıp temizledikten sonra rendeleyin, ezin veya küçük bir şekilde doğrayın.

Çok fazla sarımsak varsa robottan geçirmek de iyi bir fikir olabilir.

Ardından buz kalıbına birer kaşık sarımsak koyun.

Üzerine biraz zeytinyağı veya biraz içme suyu ilave edin.

Kalıbı buzluğa yerleştirin ve dilediğiniz zaman kullanın!

İlgili Haberler