Patlıcanı ziyan etmeyin. Kararmayan ve yağ çekmeyen patlıcan böyle kızartılır
Patlıcan kızartması, sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olmasının yanı sıra diyet bozduran bir seçenek olmasıyla da bilinen bir lezzettir.
Durumlar böyle olunca hem bu lezzetten vazgeçmek istemeyenler hem de kilo kontrolünü elden bırakmamaya gayret edenler için çözüm önerilerini bu başlık altında derledik
Gelin, patlıcan kızartması yaparken daha az yağ çekmesi için alabileceğiniz önlemlere hep birlikte bakalım…
İLK YÖNTEM TUZLU SUDA BEKLETMEK
Patlıcanların kabuklarını soyup dilimleyin. Daha sonra bir miktar tuz eklediğiniz su içerisinde bekletin. Patlıcan dilimlerinin suyunu iyice süzüp kağıt havlu ile kuruladıktan sonra kızartmaya başlayın. Bu yöntem sayesinde patlıcanların yağ çekmesi ve acı lezzeti azalır. Ayrıca patlıcanların çok daha hızlı kızarmasını sağlar.
SİRKE EKLEMEK
Kızartma yağına bir miktar sirke katarak patlıcanların fazla yağ çekmesini önleyebilir aynı zamanda daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Sirkenin patlıcanların çıtır çıtır olmasını da sağladığı bilinmektedir.
ILIK SUYA KOYMAK
Patlıcanları kızarttıktan hemen sonra ılık suya sokup çıkarın. Daha sonra süzgeçte bekletin, böylece ağır yağ kıvamından kurtulabilirsiniz.
TAVA SEÇİMİ ÇOK ÖNEMLİ
Sıradaki yöntem daha çok közleme lezzetini sevenlere geliyor. Teflon tava içine bir yemek kaşığı kadar yağ ekleyip patlıcan dilimlerini arkalı önlü pişirin. Böylece patlıcanların fazla yağ çekmesini önleyerek leziz sonuçlar alabilirsiniz. Çizilmiş tavalarda patlıcan kızartmazsanız çok daha iyi olur