Et pişirirken bilmeniz gereken yöntem.. 33 yıllık usta; eti lezzetlendiren püf noktayı paylaştı

Et pişirirken bilmeniz gereken yöntem.. 33 yıllık usta; eti lezzetlendiren püf noktayı paylaştı
Kırmızı et pişirirken bilmeniz gereken aşçılık sırrı. Etin lokum gibi olmasını sağlıyor. İşte ağızda dağılan lezzetli et pişirmenin sırrı

Son dönemde et fiyatları tırmanışa geçmiş durumda. Bu yüzden vatandaşlar aldığı eti ziyan etmek istemiyor. Ulusalpost.com sitesinde yer alan bir içerikte; 33 yıldır lokanta işletmeciliği yapan İbrahim usta, lezzetli et pişirmenin püf noktalarını paylaştı.

İşte et pişirirken bilmeniz gereken püf nokta!

Lokum gibi et pişirmenin sırları hep merak edilmiştir. 33 yıllık usta lokum gibi et pişirmenin sırlarını paylaştı. Usta İbrahim'in önerisini uygulayan lokum gibi et pişirebiliyor.

330.jpg

* Tava seçimine dikkat edin.

* Zeytinyağı kullanın.

* Et kavururken mutlaka 1 şişe maden suyunun yarısını ekleyin. Pişireceğiniz et lokum gibi olacaktır.

LEZZETLİ ET KAVURMANIN TARİFİ NASILDIR?

Eti kuşbaşı şeklinde doğrayın. Tavaya zeytinyağını ekleyip güzelce kızdırın. Etleri yağ kızdıktan sonra koyun ve güzelce kavurun. Etlerin rengi değişince 1 şişe maden suyunun yarısını dökün. Güzelce karıştırın. Ve tavanın kapağını kapatın.

Et pişme aşamasına gelince tuz ve baharatı serpiştirip ocaktan alın. Servis ederken 1 dilim limonun suyunu etin üzerinde gezdirebilirsiniz.

İlgili Haberler