Dağ gibi kabaran kek.. Asla dağılmıyor ve çatlamıyor. Sırrını öğrenin her zaman yapacaksınız

Dağ gibi kabaran kek.. Asla dağılmıyor ve çatlamıyor. Sırrını öğrenin her zaman yapacaksınız
Kek pişirirken genelde dağılmasını kimse istemez. Lezzetli kek yapmanızı sağlayacak harika bir içerik hazırladık sizler için. İşte çay yanına yakışacak en iyi keki yapmanızı sağlayacak aşçılık yöntemi

Kek kimsenin hayır diyemeyeceği bir lezzet. Evde kek yaparken herkes kıvamı tam olsun ister. Dağılan veya kabarmayan kek pek sevilmez

İşte hem görüntüsüne hem lezzetine hayran kalacağınız havuçlu tarçınlı cevizli kek tarifiyle ilgili bilgiler.

Öncelikle malzeme listemiz;

Malzemeler


3 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı Katmer Un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 adet havuç (küçük boyutta)
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 yemek kaşığı tarçın (silme)
cake-3128860-960-720.jpg

Kek Tarifi Yapılışı


*Havuçlu cevizli kek için öncelikle havuçlar yıkanıp soyularak rendelenir.
*Derin bir kapta yumurta ve şeker mikser ile köpük köpük olana kadar iyice çırpılır.
*Süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır.
*Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir. Kıvamına göre un miktarını ayarlayın.
*Malzemeler bir kez daha mikserle karıştırılıp içerisine havuç, ceviz ve tarçın ilave edilir.
*Tahta bir kaşıkla son kez karıştırılır.
*Kullanılacak kek kabı yağlandıktan sonra karışım kaba alınır.
*160 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
*Afiyet Olsun

YANINA EN İYİ NE GİDER?

Yaptığınız keki ister çay isterseniz mis gibi Türk kahvesiyle servis edebilirsiniz.

İlgili Haberler