Kabak tatlısını meğer hep yanlış yapmışız. Lezzetli olması için aşçıların uyguladığı teknik
Kabak tatlısı, balkabağı, helvacı kabağı ya da kestane kabağıyla yapılan bir tür tatlıdır. Kabak tatlısı daha çok Sakarya'da yapılmaktadır.
Kabak tatlısı günümüzde ''Türkiye, Yunanistan, Balkan ülkeleri, Ermenistan, İran'' gibi ülkelerde çokça yapılan lezzetli bir tatlı olarak bilinir. Kış aylarının vazgeçilmez tatlısı kabak tatlısını yaparken bazı püf noktaları bilmek gerekiyor.
Kabak tatlısının en güzel hali fırında yapılan halidir;
500 gr soyulmuş bal kabağı
400 gr şeker
6 adet karanfil
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri İçin;
2 yemek kaşığı tahin
100 gr ceviz
Fırında Kabak Tatlısı Yapılışı:
*Soyulmuş bal kabaklarını bir parmak kalınlığında dilimleyin.
*Derince bir tencerenin içerisine kabakları alın.
*Üzerine şekeri ilave edin.
*1 gece kapağı kapalı olarak buzdolabında bekletin.
*Ertesi gün sulanmış bal kabaklarını fırın tepsisine dizin.
*Karanfilleri ve tereyağı parçalarını tepsiye yerleştirin.
*Kapta kalan şekerli suyu üzerlerine gezdirin.
*Fırın tepsinizi önce yağlı kağıt, sonra alüminyum folyo ile kapatın.
*Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın.
*30 dakika kadar pişirin.
*Ardından üzerinde folyo ve yağlı kâğıdı alın.
*Tekrar 200°C fırında 15 dakika kadar daha pişirin.
*Üzeri karamelleşince tatlınız olmuş demektir.
*Fırından aldıktan sonra soğuması için bekletin.
*Bal kabağı tatlınızı tabaklara alın.
*Tahin ve ceviz ile birlikte sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
*Afiyet olsun…
Kabak tatlısının Püf Noktası:
Kabaklarınızı 1 gece öncesinden şekerle beraber aynı tencerede bekletmeye dikkat edin.
Kabaklar suyunu salacağı için pişirirken su eklemenize gerek kalmayacaktır.
Tatlınızı ceviz ile süsleyerek servis edebileceğiniz gibi isterseniz dondurma eşliğinde de servis edebilirsiniz.