Pilav böyle pişirilirse tutmama ihtimali yokmuş. Üstelik klasik tencere tariflerinden çok farklı
Pirinç pilavı, Türk mutfağı için oldukça önemlidir. Neredeyse her yemeğin yanına yediğimiz pilav, sofrada belki de en doyurucu üründür. Çünkü nişastalı yapısı bizi birçok diğer yemeklere göre doyurur.
Pişirme şekli yöreden yöreye ülkeden ülkeye değişse de en güzel hali bizim mutfaktır. Çünkü tereyağı koku ve lezzet, limonu parlaklık, şekeri ise tadını tamamlar. Ancak birçok kişi ayarını tutturamamaktan korkuyor. Ya suyu fazla geliyor ya da az. Haliyle tadı da değişiyor. Tarifsiteniz.com sitesinde yer alan bir içerikte; Pilav pişirirken herkesin bilmesi gereken bir yöntem paylaşıldı. Bu tarif sayesinde lapa pilav kalmayacak. Çünkü 5 dakikada tane tane harika bir pilav yapacaksınız.
Hem hızlı hem de lezzetli bir pilav için bu tarifi mutlaka deneyin.
Malzemeler
1 su bardağı baldo pirinç
1 su bardağı içme suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
3-4 damla sirke
1 adet et/tavuk bulyon
1 adet küp şeker
2 çay kaşığı tuz
Yapılışı
*İlk olarak pirinçleri sıcak ve tuzlu suda 15-20 dakika bekletin.
*Bu esnada düdüklü tencereye sıvı yağ ve tereyağı aktarın.
*Tereyağı eriyince suyu dahil diğer tüm malzemeleri ekleyin.
*Kaynamaya başlayınca yıkanmış ve süzülmüş pirinçleri ekleyin.
*Ardından düdüklünün kapağını kapatın ve düdüğü dik konuma alın.
*Tıslama sesini duyduğunuz an düdüğü indirin.
*Ocağın küçük gözünde ve kısık ateşte 5 dakika pişirin.
*Süre sonunda ocaktan alın ve 15 dakika dinlendirin ve düdüklü tencerenin kapağını açın.