Tavuğu ziyan etmeyin. Pişirirken yapılan bu yanlış lezzetini kaçırıyor.. Besin değeri gidiyor
Tavuk, Türkiye'de en çok tüketilen et ürünleri arasında yer alıyor. Kırmızı et fiyatları tırmanışa geçtiğinden dolayı tavuk çok daha fazla tüketiliyor.
Ancak tavuk pişirirken bazı hatalara dikkat etmekte fayda var.
SAKIN YIKAMAYIN
Tavuğu pişirmeden önce yıkamamak gerekiyor. Tavuğun yıkanması hem tavuğun besin değerinin yok olmasına yol açıyor hem de tavuğun bakterilerle dolmasına neden oluyor.
Tavuğun hiç bir uzman yıkanmasını önermiyor.
LOKUM GİBİ TAVUK SOTE NASIL YAPILIR?
Tavuk sote yaparken de dikkatli olmakta fayda var. Lokum gibi bir tavuk sotenin tarifini sizler için bu içeriğimizde derledik; İşte bilmeniz gerekenler
Malzemeler
1 kg. kemiksiz but
2 adet dolmalık kırmızı biber
1 adet dolmalık sarı biber
2 diş sarımsak
1 adet orta boy havuç
2 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı kekik
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı
*Dolmalık biberlerin çekirdeklerini temizleyip jülyen doğrayın.
*Havucun da kabuğunu soyup aynı şekilde jülyen doğrayın.
*Tavuk etinin yağı varsa yağını bıçak yardımıyla temizleyip kuşbaşı doğrayın.
*Zeytinyağını wok tavada ısıtıp kıyılmış sarımsakları kavurun.
*Tavuk etlerini ve soya sosunu ilave edin.
*Birkaç dakika kavurduktan sonra doğranmış sebzeleri ekleyin.
*Sebzeler hafif yumuşayınca kekiği ekleyin.
*Birkaç dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın.
*Taze çekilmiş karabiberi ekleyip tatlandırıp sıcak servis yapın.
YANINA EN İYİ NE GİDER?
Tavuk sotenin yanına tane tane pirinç pilavı yapabilirsiniz. Salata, çorba ve pilav üçlüsüyle tavuk sote akşam sofranızı lezzetlendirecektir.