Haşlanmış yumurtanın besin değerini yok eden alışkanlık. Aşçılar açıkladı
Türk mutfağının en faydalı besinlerinden biride kuşkusuz yumurtadır. Haşlanmış yumurta yaparken yapılan bir hata hem yumurtanın besin değerini yok ediyormuş hem de yumurtanın çatlamasına neden oluyormuş.
Yumurtayı buzdolabından çıkarır çıkarmaz haşlamamak gerekiyor. Bir kaç dakika oda sıcaklığında bekletip daha sonra haşlamak gerekiyor.
KAFA KARIŞTIRAN İDDİA
Haber7'de yer alan bir haberde; Yumurtayla ilgili pek bilinmeyen bir bilgi paylaşıldı. Yayınlanan haberde sağlıklı pişirme yöntemiyle ilgili bilgilerde verildi.
Yumurta kahvaltılarda sahanda, omlet ve haşlanmış olarak tüketiliyor. Ancak uzmanlar bu pişirme yöntemlerinin hiç birini uygun ve sağlıklı bulmuyorlar. Suya katılarak haşlanmış yumurta veya sahanda pişmiş yumurtanın içerisinde hiçbir besin değerinin kalmadığını belirtiyorlar.
Uzmanlar yumurtayı en doğru pişirme yönteminin buharda pişirmek olduğunu dile getiriyorlar. Eğer buharda pişirmek için gerekli olan aletiniz yoksa benmari usulü pişirin diye özellikle belirtiyorlar.
Uzmanlara göre bu şekilde pişen yumurta besin değerlerini kaybetmiyor. Buharda pişen yumurtanın süresi de maksimum 12 dk olmalıdır