Canan Karatay tarafından önerilen turşu... Meğer en faydalısıymış. Başkasına gerek yok

Canan Karatay tarafından önerilen turşu... Meğer en faydalısıymış. Başkasına gerek yok
Canan Karatay tarafından önerilen ''lahana turşusu'' en faydalı turşulardan çıktı. Peki lahana turşusu evde nasıl yapılır?

Canan Karatay geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada kış boyunca tüketilmesi gereken turşuyu açıklamıştı. Karatay'ın açıkladığı o turşu elbette lahana turşusuydu.

Prof. Dr. Canan Karatay, lahana turşusu için "Lahananın turşusu dünyanın en önemli tıbbi malzemelerinden biridir. Kanser ve kalp hastası olmanızı, Alzheimer olmanızı önler; ayrıca karaciğerinizin yağını giderir, şekerinizi düzenler" dedi.

LAHANA TURŞUSUNUN BAŞLICA FAYDALARI

Halktv.com.tr'de yer alan bilgilere göre; Lahana turşusunun başlıca faydaları da belli oldu. Özellikle lahana turşusunun çok fazla faydası var.

*Lahana turşusunun içerisinde e vitamin oranı yüksektir. Bu yüzden de hem cilt hem de diş sağlığına fayda sağlar.
*Kalp hastalıklarına iyi gelir.
*Lahananın ağrı kesici etkisi olduğu için lahana turşusunun suyu da ağrı kesicidir.
*Kandaki kolesterolün düşmesini sağlar.
*Lahana C vitamini açısından da güçlü olduğu için soğuk algınlığına iyi gelir.

LAHANA TURŞUSU NASIL YAPILIR?

Yapımı için gerekli malzemeler;

1 adet orta boy lahana
Yarım su bardağı kaya tuzu
3 baş sarımsak
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 su bardağı üzüm sirkesi
Su

LAHANA TURŞUSUNUN TARİFİ

*Lahananın dış yapraklarını ayırın.
*Ortasındaki kökünü bıçakla kesip kıvrımlı yapraklarını irice doğrayın ve derin bir kaseye alın.-Üzerine kaya tuzunu serpin ve lahanaları elinizle 10 dakika kadar ovalayarak tuzu iyice yedirin.
*Lahanaları yıkayıp sterilize ettiğiniz kavanozun içine yerleştirin.
*Kabuğunu soyup diş diş ayırdığınız sarımsakları lahanaların arasına sıkıştırın.
*Limon tuzunu sirkeyle karıştırıp lahanaların üzerine dökün.

*Kavanozun kalan boşluğunu da suyla tamamlayın ve kapağını hava almayacak şekilde sıkıca kapatın.
*Kavanozu alt üst ederek malzemelerin iyice karışmasını sağlayın.
*Turşuyu serin ve güneş almayan bir yerde 15 gün kadar bekletin.
*Bu süre içinde kapağını kesinlikle açmayın.
*15 günün sonunda olgunlaşan turşunuzu yemeklerinizin yanında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

İlgili Haberler