Son Dakika | Batman'da spor salonunda yangın paniği: Ölü ve yaralılar var

Son dakika haberi... Batman'da bir spor salonunda yangın çıktı. Yangınla ilgili çalışmalar devam ederken Batman Valisi olayda 2 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Daha sonra 1 kişinin daha kurtarılamamasıyla ölü sayısı 3'e çıktı

Son Dakika | Batman'da spor salonunda yangın paniği: Ölü ve yaralılar var

Batman'ın Gültepe Mahallesi'nde bulunan bir spor salonunda, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Son Dakika | Batman'da spor salonunda yangın paniği: Ölü ve yaralılar var - Resim : 1
Fotoğraf: DHA

ÖLÜ SAYISI 3'E ÇIKTI

Olay yerine gelerek yürütülen söndürme çalışmalarına ilişkin bilgi alan Batman Valisi Ekrem Canalp, yangında 2 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Canalp'ın açıklaması şöyle:

"Batman şehir merkezinde özel bir spor salonunda çıkan yangından maalesef 2 vatandaşımızı kaybettik. 1’i ağır 9 kişinin tedavisi sürüyor."

Daha sonra, ağır yaralanan 2 çocuk annesi Gülsüm Öztekin Tunç (27), tedavi gördüğü Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Tunç’un cenazesi otopsi için hastane morguna götürüldü. Böylece yangında ölenlerin sayısı 3’e yükseldi.

Son Dakika | Batman'da spor salonunda yangın paniği: Ölü ve yaralılar var - Resim : 2

1'İ AĞIR 9 YARALI

Batman Valiliği'nden yapılan açıklamada ise şunlar yer aldı:

"Bugün saat 16.20 sıralarında ilimiz Gültepe Mahallesi'nde bulunan özel bir spor salonunun sauna kısmında çıktığı değerlendirilen yangına Batman Belediyesi İtfaiyesi, AFAD ve UMKE ekiplerince anında müdahale edilmiştir. Olayın ilk anından itibaren Valimiz Sayın Ekrem Canalp, yangın bölgesinde yürütülen arama ve kurtarma çalışmalarını yerinde takip etmiştir.

Yoğun duman nedeniyle özel teçhizat ve ekipmanlarla spor salonuna giren ekiplerimiz, dumandan etkilenen 12 vatandaşımızı kurtararak ilimizdeki hastanelere sevk etmiştir. İtfaiye ekiplerince yapılan dört detaylı tarama sonucunda bina içerisinde başka bir vatandaşımızın bulunmadığı tespit edilmiştir. Hastaneye kaldırılan vatandaşlarımızdan 2’si yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Tedavisi süren 1 vatandaşımızın durumu ağır olup, 9 vatandaşımızın sağlık durumu ise stabildir. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi amacıyla başlatılan incelemeler ile olayla ilgili adli ve idari tahkikat devam etmektedir."

Kaynak: Halk TV Haber Merkezi
Batman Yangın İtfaiye