Voleybol heyecanı bu kez kumsalda yaşanacak: 64 takım Kalamış'ta mücadele edecek
Red Bull Back Line, 25-27 Eylül tarihleri arasında Kalamış Atatürk Parkı Plaj Voleybolu Sahaları’nda gerçekleştirilecek. Etkinlikte üç gün boyunca 64 takım ve 320 sporcu mücadele edecek.
Kalamış Atatürk Parkı Plaj Voleybolu Sahaları’nın ev sahipliği yapacağı turnuvanın eleme maçları 25 ve 26 Eylül’de gerçekleştirilecek. Elemelerin ardından 27 Eylül’de Türkiye Finali oynanacak. Toplam 64 takım ve 320 sporcunun mücadele edeceği organizasyonun sonunda Red Bull Back Line Türkiye şampiyonu belli olacak.

KENDİNE ÖZGÜ KURALLARIYLA OYNANACAK
Red Bull Back Line, kendine özgü kurallarıyla klasik voleybol formatına farklı bir mücadele dinamiği getiriyor. Setler 11 sayı üzerinden oynanırken, her setin ardından kazanan takımın sahası bir metre daralıyor. Böylece öne geçen ekip, bir sonraki sette daha küçük bir alanda mücadele ediyor.
Servisin doğrudan sayıya dönüşmesi takıma iki sayı kazandırıyor. Eleme karşılaşmaları üç set üzerinden oynanırken, çeyrek finalden itibaren mücadeleler beş set üzerinden gerçekleştiriliyor.

64 TAKIM TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU İÇİN MÜCADELE EDECEK
Red Bull Back Line’a katılacak takımlar, dört asıl ve bir opsiyonel yedek olmak üzere en fazla beş oyuncudan oluşabilecek. Karşılaşmalar sırasında sahada her zaman en az bir kadın ve bir erkek oyuncunun bulunması gerekecek.
Turnuvaya Türkiye’de yaşayan ve 18 yaşını doldurmuş oyuncular katılabilecek. Profesyonel veya hobi amaçlı voleybolla ilgilenen herkesin başvurabileceği organizasyonda, her oyuncu yalnızca bir takımın kadrosunda yer alabilecek.
Takımlar, 25 ve 26 Eylül’de oynanacak eleme karşılaşmalarında 27 Eylül’deki Türkiye Finali’ne kalmak için mücadele edecek. Üç günün sonunda Türkiye şampiyonu olan takım, final günü düzenlenecek gösteri maçında sahaya çıkma hakkı kazanacak. Şampiyon takıma özel tasarım Red Bull Back Line kupası ve madalyaları takdim edilirken, finale kalan takımlar da özel tasarım finalist kitinin sahibi olacak.
Voleybolseverler, 25-27 Eylül tarihleri arasında Kalamış Atatürk Parkı Plaj Voleybolu Sahaları’nda gerçekleştirilecek tüm karşılaşmaları ücretsiz olarak takip edebilecek. Red Bull Back Line’a ilişkin