Son Dakika | YENİ Parti Genel Merkezi'nde ilk canlı yayın Halk TV'de: Özgür Özel'den çarpıcı açıklamalar

Son Dakika Haberi... YENİ Parti'nin Genel Merkezi Ankara'da kapılarını açtı. 30 Ağustos'ta açılışı yapılan Genel Merkez'de Özgür Özel; Halk TV yayınında gazeteciler Kürşad Oğuz, Bengü Şap Babaeker ve İbrahim Kahveci'nin sorularını yanıtlıyor.

Halk TV sizin sesiniz! Tıklayın güvenilir kaynağınıza ekleyin

CHP'den ayrılan milletvekilleri ile Özgür Özel önderliğinde açılan YENİ Parti'nin Genel Merkez binası Ankara'nın Çankaya ilçesinde açıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda açılan YENİ Parti Genel Merkezi'ndeki ilk canlı yayın Halk TV ekranlarında.

Son Dakika | YENİ Parti Genel Merkezi'nde ilk canlı yayın Halk TV'de: Özgür Özel'den çarpıcı açıklamalar - Resim : 1
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel Genel Merkez'de Parti Meclisi toplantısına başkanlık etti. (31 Ağustos 2026)

ÖZGÜR ÖZEL'DEN HALK TV'DE ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Kısa süre içerisinde 600 binden fazla yurttaşın üye olduğu YENİ Parti'nin Genel Başkanı Özgür Özel Genel Merkez'de Halk TV'den gazeteciler Kürşad Oğuz, Bengü Şap Babaeker ve İbrahim Kahveci'nin sorularını yanıtlıyor.

Özgür Özel YENİ Parti'nin genel merkezi ve otobüsünün 152 bin bağışçının parasıyla tutulduğunu belirtti.

Özel, bağış kampanyasında toplanan miktarın 539 milyon lirayı geçtiğini belirtti.

Son Dakika | YENİ Parti Genel Merkezi'nde ilk canlı yayın Halk TV'de: Özgür Özel'den çarpıcı açıklamalar - Resim : 3
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel Halk TV'de gazeteciler Kürşad Oğuz, Bengü Şap Babaeker ve İbrahim Kahveci'nin sorularını yanıtladı. (31 Ağustos 2026)

"ÜYELERİMİZ GENEL BAŞKANLIK SEÇİMİNDE OY KULLANACAK"

YENİ Parti'ye 18 günde 600 binden fazla yurttaşın üye olduğunu belirten Özel, söz konusu rakamın AKP'nin ilk yılında elde ettiği üye sayısının katbekat üzerinde olduğuna dikkat çekti.

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, üyelerin partinin genel merkezinin belirlenmesinde doğrudan etkili olacağını ifade etti.

CHP'YE GERİ DÖNÜŞ OLACAK MI?

Ankara Bölge Adliye Mahkemesinin CHP'ye yönelik "mutlak butlan" kararına yapılan itiraza ilişkin Yargıtay kararının eylül ayında açıklanması beklenirken Özgür Özel, "CHP'ye geri dönüş olacak mı?" sorusuna yanıt verdi.

Özgür Özel, Yargıtay'ın kararından ümitli olduğunu belirtirken CHP'ye geri dönmeyeceklerini vurguladı. Özel, olası bir iptal kararıyla birlikte partinin demokratik bir şekilde yönetilmesinin önünün açılacağını ifade etti.

Kendi yönetimine yakın olan ancak YENİ Parti'ye geçmeyen CHP'li isimlere ilişkin de konuşan Özgür Özel, "Biz onları tedbir kalkarsa kurultay kararı alsınlar diye bırakmıştık." dedi.

MUHARREM İNCE'YE YANIT

Muharrem İnce'nin "Kendim parti kurdum. Parti kurmak, turşu kurmaya benzemez, zor iştir. Helal parayla kuracaksan zor iştir." ifadelerine ilişkin de konuşan YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, "İnce'nin sözlerini ilk duyduğumda duruldum." dedi.

İnce'nin kendisi ile mesaj yoluyla iletişime geçtiğini açıklayan Özgür Özel, İnce'nin "Sayın Genel Başkanım vurgum Memleket Partisi'ni helal parayla kurduğumuza ilişkindi. Size yönelik bir şey yok." dediğini aktardı.

Özgür Özel'in konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Parti Meclisi toplantısı sırasında cep telefonuma mesaj atmış Sayın İnce ve demiş ki "Sayın Genel Başkanım, vurgum Memleket Parti- helal parayla Memleket Partisi'ni kurduğuma ve orada yaşadığım zorluklara ilişkin." Hani o geçmişte de diyorlardı ya "Beşli çete finanse ediyor Memleket Partisi'ni" falan geçmişte. "Helal parayla kurduğumuzu ve Memleket Partisi maceramıza yönelik. Size yönelik bir şey yok." diye nazik bir mesaj atmış. E şimdi o böyle dedikten sonra ben Muharrem İnce şunu kastetti diyemem.

Önemli bir şey. Belli ki mikrofon uzatıldığında da bu açıklamayı yapacak. Bana da nazik bir dille... Onun dışında kendi tercihi yani CHP'de kalmak kendi tercihi. Bunun dışında yani bizim iktidar hedefimiz var ve iktidarla mücadele etmek ve iktidar olmaya çalışmamız lazım. Zaten bir yandan yargı eliyle parti karıştırılmışken bir başka meşguliyet, bir başka tartışma falan hiç gerek yok yani. Ben önüme bakarım ve bir de böyle şey diye bakarım yani ben normalde. Eski dosttan düşman olmaz ve yani bazen eski dostlar düşmanlaşıyor ona göre bizim yapacak bir şeyimiz yok ama ben o mesajı da öyle açıkladıktan sonra geçer giderim."

ÇERÇEVE YASA'YA İLİŞKİN VERİLEN KARARA TEPKİLERE İLİŞKİN AÇIKLAMA

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, İmralı Süreci kapsamında PKK/KCK mensuplarına ilişkin hazırlanarak TBMM Genel Kuruluna sunulan "çerçeve yasa"ya "evet" oyu vermesine yönelik tepkilere dair açıklamalarda bulundu.

"İlkesel olarak hayır diyemezdik" diyen Özgür Özel şunları söyledi:

"Bir terör örgütü "kendimi feshedeceğim" diyor, "silah bırakacağım" diyor, hatta işte Suriye'de YPG de şimdi kendini lağvetti falan filan. Ve diyor ki; "Biz terörü bırakıyoruz. Bundan sonra kurşun yok, silah yok. Bundan sonra şehit yok, kan yok, gözyaşı yok." Şimdi buna "Bu meseleler mecliste çözülsün" diyen bir parti mecliste karşı çıkamaz. Ben ilkesel olarak bütün sorumluluğu alarak ben "Evet" dedim. Ancak Yeni Parti'nin, ben arkadaşlarla bugün de konuştum. Benim kendime ait bir siyasi bakış perspektifim var."

"Bunu zaman zaman kapalı gruplarda konuşurduk. Bugün de samimi bir tartışma imkanı oldu, konuşma imkanı oldu. Şimdi mesela bir şey yapıyoruz. Ne yapıyoruz? Yeni Parti'nin üyeleri seçecek ilçe başkanını, il başkanını. Bu ne demek? Güçlü ilçe başkanı, güçlü il başkanı demek. Nasıl? Doğrudan üyeden meşruiyet alıyor. Yani belirlenmiş bir delegeden değil de üyeden alıyor. Ya da genel başkan atamamış da üyeden alıyor." ifadelerini kullanan YENİ Parti Genel Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu güçlü ilçe başkanı demek. Ben hani siyasetin yerelde güçlü olması lazım deyince hep şeyden okunuyor; yerel yönetimlerin güçlü olması, belediyelerin güçlü... Yok, esas siyasi partilerin yerel örgütlerinin güçlü olması lazım. Güçlü ilçe başkanı, güçlü il başkanı, güçlü milletvekili ve katı grup disiplini yerine grup disiplininin olduğu ama grup kararlarının az olduğu insanların milletin vekiliyse bölgesinin beklentisini, itirazını, tereddüdünü ona göre hatta ve hatta örneğin doğrudan seçmene karşı sorumluluk duyan bir milletvekili. Bu çok önemli bir mesele.

Ben Yeni Parti'de bütün her şeyi yerelleri güçlendirerek, seçilmişleri güçlendirerek ve gücü doğrudan üyeden yani seçimden alarak ülkeye vaat ettiğimiz demokrasiyi bizzat evimizde kendimiz yaşayarak. Şimdi Yeni Parti'de öyle bir sürece geldik ki; "Evet" desek önemli bir miktar insan bölgesel de şeyler gösteriyor. Bu şey değil; Karadeniz'in, Trakya'nın, Batı Anadolu'nun veya İç Anadolu'nun bazı hassasiyetlerini görmek durumundayız. Ama bunun yanında büyükşehirlerde Kürt seçmen ya da metropoldeki sosyal demokrat seçmenin partinin medyanından daha solda olan seçmenlerin yaklaşımlarını da görmemiz lazım. Ayrıca biz bu ülkeyi yönetmeye talibiz. Yani Diyarbakır'da da oy istiyoruz, Batman'da, Mardin'de oy istiyoruz. Sadece "Evet" ya da sadece "Hayır" ve buna zorlamak hem milletvekillerini illerinde kendilerini izah etmekte zorlamak hem de partinin bu kadar saldırı altındayken yani "Hayır" demeyi, demeye en çok hakkı olan partiyken sadece "Evet" dememek ama sırf kendi meselesini öne koyup memleket meselesinin de dışında kendini tutmamak gibi hani hukukta telifçi görüş.

Yani iki karşıt görüşten bir doğru görüş çıkarma veya ortak bir görüş çıkarma ya da işte bir hibrit çözüm olarak ben kendi başıma 90 milletvekilimin, 74 il başkanının, il başkanı olmayan yerlerde de 7 eski il yöneticisinin görüşlerini okudum. Pazarı pazartesiye bağlayan gece milletvekillerim 90 milletvekilinin yazılı görüşlerini getirdiler, mülakat yaptılar grup başkanvekillerimiz. Örgütten sorumlu arkadaşımız il başkanları konuştu, il başkanları tembihlendi ilçe başkanları toplantısından hiç değilse WhatsApp grubundan görüş alın. Önüme döktüm ve dedim ki mutlak bir "Evet" ya da "Hayır" yok. Partinin ilkesel tutumunu ben temsil edeceğim, gerisini serbest bırakacağız. Ve otomatikman öyle oldu. Biz kimin ne oy vereceğine karar vermedik. Ben ve partinin yöneticileri ki onların bile ilinde kendi ilinin milletvekili "Hayır" diyorsa onu bile "Evet"e zorlayarak değil "Madem ilinin yönelimi ayrı sen de git hayır de." Benim ilimdeki iki milletvekili "Hayır" oyu verdi mesela."

Özgür Özel ayrıca verdikleri kararın anketlere olumsuz yansımadığını belirtti.

Ayrıntılar geliyor...

Kaynak: Halk TV Haber Merkezi
Halk TV Özgür Özel YENİ Parti Ankara