Son Dakika | Sinem Dedetaş'ın vekili belli oldu! Üsküdar muhalefette kaldı

Üsküdar Belediye Meclisi’nde yapılan başkanvekili seçimi bitti. Sibel Tan Çetinkaya 22 oy ile 4. turda seçimi kazandı. AKP'nin adayı 18 oy alarak kaybetti.

Halk TV sizin sesiniz! Tıklayın güvenilir kaynağınıza ekleyin

Sibel Tan Çetinkaya 22 oy ile 4. turda Üsküdar Belediye Başkanvekili seçildi. AKP'nin adayı 18 oy aldı.

Üsküdar Belediye Meclisi, tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın yerine başkanvekili seçmek için sabah saatlerinde toplandı. Seçim dördüncü tura kadar uzadı. Tansiyon bir türlü inmek bilmedi. 3. turdan itibaren oylara itiraz edildi. AKP, 3. turu 22’ye 20 önde bitirdiğini iddia etti. İlk iki turda Çetinkaya, önde bitirdi. 4. turda 44 oyun 22'sine itiraz edildi. Dördüncü turda sadece oy çokluğuna bakıldı.

Son turdaki oy sayımı gün boyu devam tartışma ve bağırışların devamı niteliğinde oldu. Tansiyonun hiç inmediği dördüncü tur oy sayımında AKP'liler izleyici kısmından divana yüksek sesle tepki gösterdi.

4. turda Sibel Tan Çetinkaya’ya 25 oy çıktı 9’una itiraz edildi. 16 oya itiraz edilmedi.
AKP’nin adayı Dündar Ziya Gültekin’e 19 oy çıktı, 11’ine itiraz edildi. 8 oya itiraz edilmedi.

Seçimi yöneten başkan, 22 geçerli oy ile Çetinkaya'nın seçildiğini açıkladı.

Dördüncü tur oy sayımı sırasında görevlinin, "İtiraz edilmeyen oy kalmadı" demesi dikkat çekti.

AKP'Lİ BAŞKANDAN GAZETECİLERE TEHDİT

Üsküdar Belediyesi başkan vekili seçiminde 4’üncü tura geçilmeden önce verilen arada seçimleri izleyen AKP'liler, Halk TV Muhabiri Gamze Altunay dahil olmak üzere salonda görüntü alan gazetecilere tepki gösterdi.

AKP Üsküdar İlçe Başkanı Taha Sarıcaoğlu bir gazeteciye, “Gel özel görüşelim” dedi

DEDETAŞ CEZAEVİNDEN İLK AÇIKLAMASINI YAPMIŞTI

Tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, dün cezaevinde Zafer Partisi Genel Başkanı Sinem Dedetaş ile görüşmüştü. Dedetaş, şunları ifade etmişti:

"Siyasi gerekçeyle burada olduğumu biliyorum. Buraya gelmeden önce yapılan teklifleri de kamuoyu da biliyor artık. İsteseydim burada olmazdım ama ben bir siyasetçinin seçmenden aldığı yetkiyi en azından o dönem bitene kadar muhafaza etmesi gerektiğini seçmene saygının bir gereği olduğuna inanıyorum ve yapmış olduğum, almış olduğum tavırdan dolayı da haklı ve doğru olduğumu düşünüyorum ve mutluyum"

Kaynak: Halk TV Haber Merkezi
Üsküdar Seçim