Serhan Asker

Serhan Asker

Serhan Asker hakkında

Serhan Asker Kimdir?

Serhan Asker, 1974'te Hatay'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Gaziantep'te tamamladı. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nü bitirdikten sonra Almanya'da siyaset muhabirliği dalında eğitim aldı.

Meslek hayatı

Gazeteciliğe 1995 yılında Milliyet gazetesinde başladı. 2000 yılında TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanlığı'nda politika muhabiri olarak televizyon haberciliğine başladı. Politika muhabiri olarak Sosyalist Enternasyonel'in bir-çok toplantısını yerinde izledi. Ardından ekonomi muhabirliğine geçti. Sonra spor haberlerine gönderildi. Formula 1, Avrupa Futbol Şampiyonası, Dünya Kupası ve Şampiyonlar Ligi programlarının yapım ve sunumunu gerçekleştirdi.. Limit Yok, Milano'ya Giden Yol, Rio Yolu bu programlardan bir kaçı. Formula 1 ve futbolun efsanevi isimleriyle yaptığı röportajlar dikkat çekiciydi.

Kemal Derviş ile kitap

2004 yılında bir zamanlar Türk siyasi tarihinin kritik bir döneminde ekonomi bakanlığı yapan Kemal Derviş'in 18 aylık görevini anlatan "Krizden Çıkış ve Çağdaş Sosyal Demokrasi" kitabına Yusuf Işık'la birlikte imza attı. Kitabı Kemal Derviş ile birlikte kaleme aldı..

Sadece halktv.com.tr'de

2012 yılından 2019 yılına kadar aralıksız olarak Hürriyet gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. 2018 Ekim'inde TRT'den istifa ederek Halk Tv Genel Yayın Koordinatörü oldu. Burada üst düzey yöneticiliğin yanında Görkemli Hatıralar ve Siyaset Kültürü programlarının yapım ve sunumunu gerçekleştirdi. Halen her Cumartesi ve Pazar bir televizyon klasiğine dönüşen Serhan Asker'le Görkemli Hatıralar programının yapım ve sunumunu gerçekleştiriyor. Serhan Asker yazılarıyla yalnızca halktv.com.tr'de okurlarıyla buluşuyor.